MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nemzetközi íjászversenyt rendez Hévíz

Hévíz ad otthont a Pályaíjászat Európa Ifjúsági Kupa első fordulójának, melyen kadett és ifjúsági kategóriában méri össze tudását 28 ország 273 fiatal íjásza.

A május 2-án kezdődő rendezvényről Papp Gábor polgármester és Bencsik Péter, a Hévíz SK elnöke, az íjász szakosztály elnöke tájékoztatta ma a sajtó képviselőit.

Papp Gábor elmondta: a Hévíz SK az elmúlt évben adott be pályázatot a Pályaíjászat Európa Ifjúsági Kupa megrendezésére, a pályázat benyújtását, valamint a kupa első fordulójának anyagi támogatását a képviselő-testület egyöntetûen támogatta. A város a szükséges infrastruktúrát a versenyzők rendelkezésére bocsátja, ide tartoznak a pálya és létesítményei, valamint a sportpályával szembeni kavicsos parkoló is.  

  • Hévíz vezetésének kiemelt célja nemzetközi szintû rendezvények szervezése, illetve ezeknek hely biztosítása, így természetes volt, hogy e kupát is felkarolja a város – hangsúlyozta a polgármester.
  • Hazánk még nem rendezett ilyen versenyt eddig, így Hévíz Magyarországot is képviseli az egy hét során – emelte ki Bencsik Péter. Hozzátette: mind sport-, mind városmarketing szempontjából fontosnak tartja e kupa megrendezését. A versenyek a YouTube-on élőben követhetők majd.

A kupa ünnepélyes megnyitójára május 2-án 18 órakor a résztvevő országok versenyzőinek felvonulásával kerül sor, a látványosságnak sem utolsó felvonulás a Deák téri nagyszínpadnál ér véget.

Az íjász szövetség jelölése alapján Szûcs Mátyás és Bencsik Márk személyében hévízi versenyzői is lesznek a mezőnynek, s bár számukra most elsősorban a tapasztalatszerzés, a nemzetközi versenyek „levegőjének” megkóstolása a cél, a szurkolásnak minden bizonnyal örülni fognak!