MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nincs szó milliárdok elvonásáról

A kormány átalakítja a turizmus rendszerét, mely nagymértékben befolyásolja az eddig a Balaton fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseket.

A kabinet a közelmúltban jelentette be a hírt, s a média nagy része ebből szinte tényként következetett arra, hogy elúszik az a több mint 300 milliárd forint, amit a kormány a balatoni régió fejlesztésére szánt.

A hír megjelenését követően a régióban érintett polgármestereket is megszólaltatták: hogyan értékelik a hírt, mi a véleményük ezzel kapcsolatban?

Papp Gábor, Hévíz polgármestere akkor így fogalmazott ( a cikk a megyei napilapban július 8-án jelent meg): a turizmus átalakítása régóta napirenden szerepel, nem volt kérdés tehát, hogy amikor ennek meglesznek a konkrét lépései, egyes programokat felül fognak vizsgálni, hiszen a prioritások változhatnak. Hangsúlyozta azonban, hogy azokat a projekteket, amelyek a régió számára kiemelten fontosak és turisztikai szempontból komoly hozadékkal bírnak, vélhetően továbbviszik. Ebben a kérdésben Hévíz is érintett, hiszen a reptér környezetének fejlesztése, a gyógyhelyi üdülőközpont fejlesztése és az átfogó tóvédelmi program elkészítése szerepel azok között a projektek között, melyeket a város a balatoni fejlesztési támogatásokból szeretne megvalósítani. Papp Gábor szerint az említett programok jók, a régió számára is komoly hozadékkal bírnak, ezért úgy vélte: a városnak aggodalomra nincs oka.

A minap a témával kapcsolatban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is nyilatkozott, aki a Papp Gábor által mondottakra erősített rá, hiszen úgy fogalmazott: szó sincs arról, hogy a 300 milliárd forintot elvonják a Balatontól; a Balaton-program elfogadott pályázatainak esetében méltányos megoldást alkalmaznak és azokhoz nem nyúlnak hozzá.

A turizmus átalakításáról július 15-én egyeztetnek a kormány képviselői a kormánybiztossal, a kormányzatban dolgozó turisztikai szakemberekkel.