Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Önkéntes katonákat toboroznak

2018. szeptember 19.

Elkezdődött a járásokban az önkéntes területvédelmi tartalékos századok kialakítása, feltöltése.

A Magyar Honvédség korábban átalakította és megújította önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát hoztak létre az ország valamennyi járásában. A cél, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett, felkészített, alkalmazható erő, mely természeti, ipari katasztrófák esetében, megelőzés, védelem céljából, vagy rendezvényeken segíti a hivatásos erők munkáját. A keszthelyi járás századparancsnoka, Szabadics Zoltán önkéntes műveleti tartalékos százados hivatásos munkatársaival Hévízen is látogatást tett Papp Gábor polgármesternél.

- Szeretnénk a századot megalakítani, feltölteni, olyan férfiakat, de akár hölgyeket toborozni, akiket árvíz, vis maior helyzetek esetén, vagy rendezvényeknél tudunk mozgósítani – mondta el Szabadics Zoltán. - Az önkénteseket a járás 20 km-es körzetében vetjük be, számunkra fontos, hogy kellő helyismerettel rendelkezzenek, fontosnak érezzék térségük védelmét. Jó hír, hogy a honvédség forrásokkal is támogatja az önkéntesek munkáját.

- Önkormányzatunk támogatja a toborzást, a népszerűsítésben, információ átadásban szívesen vállalunk szerepet – jelezte Papp Gábor polgármester. – A toborzással, jelentkezéssel kapcsolatos szóróanyagok lakossághoz történő eljuttatásában tudunk segíteni. A találkozó során információként elhangzott: a területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan elméleti és gyakorlati tudást kapnak, amely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről. Emellett protokolláris feladataik is lehetnek ünnepi megemlékezéseken, koszorúzásokon. Aki már most jelentkezni szeretne, az a zalaegerszegi toborzó ügyfélszolgálatnál, a kormányablakon keresztül is megteheti.

 

From: Lívia Varga [mailto:vargalivia pont zh kukac gmail pont com]

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. október >>
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234