Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Példátlan kormányzati támogatás a turisztikai szektornak

2018. szeptember 12.

A hévízi térségben a panziók, szállodák által a Kisfaludy-program első ütemében beadott 14 milliárdos fejlesztési igényhez 5,3 milliárd forinttal járul hozzá a kormány.

Mindezt egy Hévízen tartott sajtótájékoztató keretében jelentette be Manninger Jenő kormánypárti országgyűlési képviselő.

Mint mondta: összességében országos szinten több mint 700 panzió és szálloda fejlesztésére, illetve új szálláshely létesítésre benyújtott pályázatot részesített kedvező elbírálásban a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy Program első ütemében.

  • Példátlan az a támogatás, amit ez a szektor kapott a Kisfaludy-program keretében eddig. Hévíz, mint a térségi turisztikai központja, de Hévíz térsége is  komoly támogatásban részesült, ez lehetőséget ad újabb előremutató beruházások indítására, a turisztikai vonzerő növelésére – mutatott rá Manninger Jenő.

Papp Gábor, Hévíz város polgármestere elmondta: Hévízen 8 panzió, illetve szálloda érintett az első ütemben nyújtott támogatásokban, összesen több mint 600 millió forint értékben. Ennek jelentős részét, 382 millió forintot a  Hotel Aquamarin szálloda nyert el. Az önkormányzat által működtetett szálloda általános minőségének, valamint fürdő- és gyógy-szolgáltatásaink színvonalának emelése érdekében nyújtotta be pályázatát. A fejlesztésekkel a hotel befogadóképessége nem bővül, az „A” épület felújítása azonban lehetőséget ad majd arra, hogy a szálloda maximálisan megfeleljen a HOTELSTARS által felállított ★★★-os követelményeknek, csakúgy, mint a Magyar Fürdőszövetség tagjaként a Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegye feltételeknek, mely garanciát nyújt a fürdőszolgáltatás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára.

Papp Gábor arra is rámutatott: a város a magánszálláshelyek minőségfejlesztésére immár harmadik éve kiírt, évről évre sikeresebb pályázatával, valamint a mostani kormányzati programmal a magánszektor fejlesztésében is figyelemre méltó eredményeket tud elérni, ennek köszönhetően a minősített szálláshelyek száma jelenleg az országban itt a legmagasabb, és bíznak benne, hogy a helyi és a kormányzati támogatásokkal ez a szám tovább fog növekedni.

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. szeptember >>
H K SZ CS P SZO V
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930