MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Polgárőrök közgyűlése
Sikeres felderítésekben vettek részt tavaly a hévíz polgárőrök, mialatt a 646 órányi szolgálatból 580 teljesítése mindössze két ember nevéhez fûződik. Kecskés Annamária elnök és Ambrus Sándor alelnök példamutatásként vállalta a kiugróan magas szolgálati időt. A civil szervezet megújításától remélik, hogy idén többen, intenzívebben bekapcsolódnak a munkába. Ez is elhangzott a Hévíz Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tavalyi évet értékelő közgyûlésén.

2008 szakmailag sikeres év volt, hiszen Losonczy Zsuzsanna az országos polgárőr találkozón a Polgárőr Érdemrend Aranykeresztjét vehette át, míg az elnököt és az alelnököt októberben Hévíz polgármestere részesítette elismerésben. Ugyanakkor egy hullámvölgyön is túl kellett jutnia a civil szervezetnek. Júliusban lemondott a korábbi elnök, s ekkor kezdődött a megfogyatkozott létszámú egyesületet újjászervezése. Nyár közepétől 4200 km-t tettek meg a tizenhét éves szolgálati autóval, s a polgármesterek örömére Zalaköveskúton és Nemesbükön is megfordultak. Bûnmegelőzési járőrszolgálatok, kiemelt akciók, a nyugdíjat kézbesítő postás biztonsági kísérete mind-mind bekerült a feladatok közé, s ha más jelentkező nem akadt, a két vezető dolgozott. Így fordult elő, hogy kilencven százalékban saját magukat kellett beosztaniuk szolgálatra. – A család sínylette meg, hiszen tőlük vettem el az időt. Mégis vállaltam, hisz már a legkisebb településen is van polgárőrség. Nem hagyhatjuk, hogy pont nálunk szûnjön meg. Bízom abban, hogy a most belépett fiatalok a jövőben jobban besegítenek – fogalmazta meg Ambrus Sándor alelnök. - Jelenleg 24 tagunk van, közülük heten frissen léptek be. Ez a létszám egy Hévíz méretû városban nagyon kevés. Sajnos nehéz bevonni a fiatalokat a tevékenységbe, mert gyakran az az első kérdésük, hogy mit fizetünk. A polgárőrség önkéntes munka, amiért nem jár honorárium, de aki vállalja a tagságot néhány órát igazán teljesíthet havonta – fogalmazta meg az elvárásokat Kecskés Annamária.
Az új tagoknak oktatást szerveztek, s a jobb szervezettség érdekében hét csoportot alakítottak ki, csoportvezetőkkel. A cél mindenképpen az aktív tagság további bővítése. Egy jól szervezett polgárőrség mûködése a rendőrség feladatellátását is hatékonyabbá teszi. - Ha csak azt nézzük, hogy bûnelkövetőket sikerült elfognunk a polgárőrök közremûködésével, akkor láthatjuk, hogy a lelkes civilek milyen sokat segítenek a reagálási idő csökkentésében és az eredményeket javításában – ismerte el Dr. Vajda Gábor, a hévízi rendőrős parancsnoka.
2009-ben min a rendőrség, mind a polgárőrség új feladatokkal szembesül. Elkészült a kistérségi közbiztonsági, bûnmegelőzési koncepció, melynek hévízi fejezete is elfogadás alatt áll. Teljesítése akkor lesz hatékony, ha a hivatásosok és a civil közremûködők ennek szellemében végzik tevékenységüket.

(Forrás: Hévízi TV)