MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Püspöki áldással iktatták be

A református templomban ünnepélyes keretek között iktatták be Péntekné Vizkelety Márta nagytiszteletû asszonyt, aki ezáltal a hévízi gyülekezet lelkipásztora lett.

A zsúfolásig megtelt templomban egyházi és világi méltóságok is tiszteletüket tették.  Dr. Steinbach József,  a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke örömét fejezte ki, hogy a hévízi egyházközség annyira megerősödött, hogy önálló lelkész ellátására képes.

- Ez volt a célunk, ezért támogattuk közegyházi keretből – tette hozzá a püspök. - Nagyon örülünk annak, hogy Péntekné Vizkelety Márta szolgálata révén láthatóan épül, erősödik a gyülekezet. Olyan időket élünk, amikor szükség van arra, hogy a keresztyén üzenetet, az evangéliumot hitelesen, a ma emberét elérő módon hirdessük, és mellette olyan közösséget, gyülekezetet építsünk, amelyben az emberek útmutatást kaphatnak, feltöltődhetnek egymás hite által – hangsúlyozta dr. Steinbach József.

- Péntekné Vizkelety Márta beiktatása fontos esemény a református gyülekezet és a református egyház életében is – nyilatkozta lapunknak Papp Gábor polgármester, az egyházmegye gondnoka. – Márta két éve szolgál nálunk, s ez idő alatt óriásit fejlődött a gyülekezet. Ha valaki ellátogat vasárnaponként a református templomba, láthatja, hogy nemcsak ünnepek alkalmával, hanem különben is megtelik. Az pedig külön öröm számunkra, hogy elindultak a bibliaórák és a gyermek istentiszteletek, amelyre már 30-40 gyerek jár. Ez a gyülekezet és a város számára is rendkívül fontos.

- Nagy öröm számomra, hogy eljöhetett ez a nap, mert azt jelenti, hogy az Isten szeret és gondoskodik rólam, s megmutatta az utat, amin járnom kell – mondta Péntekné Vizkelety Márta. - Hiszem, hogy Ő vezetett engem Hévízre, Ő általa lehet ez a szolgálat eredményes.

A beiktatás azt jelenti, hogy a gyülekezet megválasztotta, elfogadta a lelkipásztort, azaz véglegesítette, vagyis Isten és ember szándéka találkozott, azaz, „ha az Úr megengedi”, Péntekné Vizkelety Márta akár a nyugdíjig a városban szolgálhat.

 

 Forrás: Tóth András