MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendkívüli testületi ülést tartott a képviselőtestület

Rendkívüli testületi ülést tartott Hévíz Város Önkormányzat képviselőtestülete július 15-én, amely több aktuális kérdésben is döntést hozott.

Sürgőssé vált, a Parkoló Iroda Petőfi utcai bérleményből való kiköltöztetése, mert a tulajdonos eladta az ingatlant. Szeptember 1-től már az új helyen kellene megkezdeni a Parkoló Irodai dolgozóknak a munkát. Papp Gábor polgármester többek között a képviselők segítéségét is kéri, hogy mielőbb megtalálják az optimális, hat fő dolgozónak, valamint az ügyfeleknek alkalmas helyiséget.

-        A legjobb az lenne, ha a Nagyparkolóban találnák megfelelő helyiséget, mert könnyen megközelíthető, a parkolóhelyekhez közeli helyiséget szeretnénk. – mondja Papp Gábor. – Tárgyalásokat kezdtünk a Flavius üzletházzal, de az egyeztetések még folynak, hogy minél előnyösebb megállapodást tudjon kötni az önkormányzat. Felmerült, hogy esetleg vásárolnánk egy irodát erre a feladatra. 

A polgárőrség megszûnése volt az ülés másik témája, hiszen a hévízi Polgárőr Egyesület az elmúlt időszakban gyakorlatilag nem mûködik. A szomszéd településen, Alsópáhokon viszont van egy jól mûködő, nagy létszámú egyesület. Egyeztetések történtek a két település között arról, hogy közösen támogatnak egy a mind két településen mûködő közös polgárőr egyesületet. 

Szintén aktualitás volt, hogy Hévíz Város indulni szeretne a várhatóan augusztus végén kiírásra kerülő gyógyhelyfejlesztési pályázaton. Papp Gábor elmondta, hogy a keretösszeget tekintve, akár 1 milliárd forintnyi fejlesztésre is pályázhat egy-egy település. Jelenlegi feladata az önkormányzatnak, hogy készíttessen egy gyógyhelyfejlesztési stratégiát, melyhez a testület el is különített a várható bekerülési összeget. Az előterjesztések mindegyikét a képviselő testület egyhangúlag, elfogadta.