Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Soltész Miklós államtitkár Hévízen

2018. január 17.

A Hévízi Római Katolikus Plébánia meghívására Hévízre látogatott Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Látogatása során a Katolikus Szabadegyetem sorozat keretén belül „Az egyház és állam kapcsolata napjainkban” címmel teltházas előadást tartott a Polgármesteri Hivatal konferencia termében. A vendégeket Kiss László esperes-plébános úr köszöntötte, majd adta meg a szót a meghívott előadónak. Soltész Miklós államtitkár úr a történelmi folyamatok elemzése során mutatta be, hogy mit jelent, ha az államot és az egyházat erőszakosan szétválasztják ahelyett, hogy természetes együttműködésben szolgálnák a társadalmat. Mint elmondta, a népirtással végződő diktatúrák mind üldözték a vallásos embereket.

Soltész Miklós kitért arra is, hogy az elmúlt 10 évben, amióta a Fidesz-KDNP kormány hangsúlyozottan törekszik a történelemi egyházakkal való jó kapcsolatra, pozitív változások indultak el a magyar társadalomban. 25 százalékkal csökkent az abortuszok száma, és egyre nagyobb szerepet vállalnak az egyházak az iskolák és szociális otthonok fenntartásában. Az államtitkár a felekezeti iskolák mellett szólva elmondta, véleménye szerint nincs olyan, hogy világnézetileg semleges oktatás. Ha a keresztény értékrendet ki akarják szorítani az oktatásból, az ateizmust szül, és bizony az is egy világnézet.

Az érdeklődőknek lehetőségük volt az előadás végén kérdéseket is feltenniük, amelyek többek között a migráció miatti aggodalmakat, és a közelgő választásokat érintették.

A rendezvény végén Papp Gábor polgármester köszönte meg Soltész Miklós államtitkár úr előadását.

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. október >>
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234