MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Sportágválasztóval zárult a pályázat

Stílusosan sportprogramokkal, sportágválasztó fesztivállal, kézilabda mérkőzéssel zárult a horvát-magyar közös projektként megvalósított SportOverBorders pályázat Hévízen.

Az INTERREG VA Magyarország–Horvátország Határon Átnyúló Együttmûködési Program 2014‑2020 keretében 2017 májusában, Hévíz város önkormányzatának vezényletével indult el a projekt. A program fő célja, hogy a magyar és horvát határ két oldalán élő embereket, különös tekintettel a fiatalokra, közös események szervezésével, a sport és kultúra megismertetésével, megszerettetésével közelebb hozzák egymáshoz. A projektben résztvevő partnervárosok: Hévíz, Zalaegerszeg, Csázma, Kapronca számos színes sport-, kulturális-, és gasztronómiai rendezvénnyel járult hozzá a közös projekt sikeréhez.

A projekt zárásáról Kepli József alpolgármester tartott sajtótájékoztatót. Elmondta: sporttáborokat, sportos találkozókat, mérkőzéseket, sőt autómentes napokat is rendeztek a projekt keretében. A pályázat végleges zárásaként szeptemberig elkészítenek egy kiadványt, mely a projektben résztvevő települések sportinfrastruktúráját és jó gyakorlatait mutatja be. A folytatás is körvonalazódik: a tervek szerint sportolói rehabilitációs programokban mûködnének együtt a települések, további partnereket is bevonva a jövőben.