MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szeretet kell csupán, a többi talmi csillogás

A karácsony bûvkörébe von, átjárja minden porcikánkat. Nem tud elmenni mellettünk észrevétlenül.

Akarva-akaratlanul erre a pár napra megváltozunk. Fontosabbak lesznek a kapcsolatok, a meghitt beszélgetések, az egymásra figyelés. De legeslegfontosabb a szeretet. Ilyenkor picit lelassul az élet. Időt szakítunk arra, hogy szeressük egymást.

Hévízen se volt ez másként. Sok jó ember szakított időt arra december 22-én, hogy a Hévíz Színpad ifjú növendékeivel együtt ünnepelje Jézus születését, hogy hagyja, hogy a termet betöltse a szeretet, s az egymásra találás boldogsága, érzelmek, gyermekkori álmok és vágyak áramoljanak lélektől lélekig.

Felmegy a függöny, s mesebeli világba csöppenünk. Ember nagyságú babák kelnek sorban életre a zene lágy dallamaira, hogy bebizonyítsák: igenis léteznek csodák. S kik mások érkezhetnének az ismét mozdulatlanná váló játékok közé, mint a bánattól mentes, gondtalan gyerekek? Kacagásuk, vidám táncuk elfeledtet velünk is minden gondot. Aztán a babák újra életre kelnek, hogy emlékeztessenek minket arra: a gyerekek élő ékszerek, apró kis angyalok, az őszinte, tiszta, igaz szeretet kicsiny hordozói. Ha mindannyian olyan jók és tiszták lennénk, mint ők, a világ olyan lenne, mint a mennyország. Hogy teljes legyen a mese, szerelmi szál is kialakul a színen, s a szerelmespár gyönyörû énekével újra és újra eljuttatja hozzánk az üzenetet: csoda ez az éj.

És a csodák folytatódnak. Az éj leple alatt megérkeznek az ajándékok, a gyerekek önfeledten tépkedik a csomagolópapírt, hirtelen összefonódik álom és ébrenlét, már a kicsik is látják az életre kelt babákat, hallják a Szeretet Himnuszát. Árad a szeretet, átölel mindenkit, magasztos, emelkedett hangulatban ringatózunk, hogy aztán szinte arcul csapjon minket a valóság is Andersen halhatatlan meséje, A kis gyufaárus lány történetének életre keltése által. Mert vannak helyek a világon, ahol a karácsony nem melegséget és szeretetet, hanem háborút, éhezést, szegénységet tartogat. De ahol az életnek az árnyékos oldala látszik csupán, ott is lehet még remény. Hinnünk kell a szeretet erejében, abban, hogy az békét teremt a lelkekben, békét a világban.

Ezt tárta elénk a Hévíz Színpad karácsony előestéjén. Ezt a fontos üzenetet: csak szeretet kell, a többi talmi csillogás.

Ezzel az üzenettel kívánunk minden kedves Olvasónknak, minden Hévízi Polgárnak áldott, békés ünnepet, szeretetteljes karácsonyt, s itt mondunk köszönetet a Hévíz Színpad színjátszóinak s a darab írójának, rendezőjének, koreográfusának, Molnár Szilárdnak, hogy az ünnepek előtt megajándékoztak minket a legnagyobb ajándékkal, amit csak adhatunk egymásnak.

Mert szeretet kell csupán, higgyék el… a többi csak talmi csillogás….

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

karacsony