MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szétválás és együttműködés

23 település részvételével jött létre a Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak LEADER Egyesület, két másik szervezetből kiválva. Ám a közös munka folytatódik: a három csoport szerdán együttmûködési megállapodást írt alá.

A LEADER uniós vidékfejlesztési programban települések, termelők, vállalkozások, civil szervezetek mûködnek együtt, gyûjtik össze fejlesztési elképzeléseiket, melyeket pályázatok segítségével tudnak megvalósítani.

A közelmúltban – törvényi szabályozások miatt – átalakultak a helyi akciócsoportok. A Zala Termálvölgye valamint a Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesületből kivált 23 településsel jött létre a Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak LEADER Egyesület. Az új szervezet a 2020-ig terjedő időszakban 354 millió forint fejlesztési és 63 millió forint mûködési forrásból valósíthatja meg vidékfejlesztési céljait. A pályázatok a jövő év elején jelennek meg.

Azt együttmûködési megállapodás szerdai aláírása után Papp Gábor az új csoportosulás elnöke lapunknak elmondta: az elmúlt évek munkája és tapasztalatai alapján olyan programok megvalósítását is tervezik, mely a három térséget össze is kapcsolhatja.

Forrás: Zalai Hírlap