MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Turisztikai együttműködésről tárgyaltak

Megszakítva budapesti tanácskozását, múlt hét végén Hévízre látogatott az Európai Fürdővárosok Szövetsége (ESPA) elnökségének néhány tagja, hogy a város vezetőségével a további együttmûködés lehetőségeiről tárgyaljon.

Elnökségi ülést tartott múlt hét végén a magyar fővárosban az ESPA, az a szervezet, amely nemrégiben az innovatív fürdő és gyógyhely desztinációt megillető díjat adományozta a városnak. A szakemberek most azzal a céllal érkeztek Hévízre, hogy várnai bemutatását követően személyesen is megismerjék a fürdővárost.

- A tárgyaláson az együttmûködés lehetséges irányairól beszéltünk. Mivel Hévíz a magyarországi gyógyturizmus zászlóshajója, ezért velünk vették fel a kapcsolatot, s a látottak alapján nagyon meg voltak elégedve – bocsátotta előre Papp Gábor polgármester. – A szövetségen keresztül várhatóan kapcsolatot tudunk majd teremteni több európai gyógyturisztikában érdekelt településsel, megosztva egymással kutatási eredményeinket, továbbá szóba került az is, hogy közös konferenciákat rendezzünk orvosoknak és az egészségügyben, a gyógyturisztikában dolgozóknak, s a szakmai együttmûködés keretében akár orvoscserére is lehetőség nyílik majd.

Mint Papp Gábor fogalmazott, hatalmas eredmény, hogy a Brüsszelben székelő szervezet számon tartja Hévízt

Az ESPA francia elnöke, Thierry Dubois, francia alelnöke és az orvosi kutatások felelőse, Claude-Eugene Bouvier, a portugál elnökségi tag, Joao Pinto Barbosa, valamint egy spanyol termáltó-tulajdonos, Luis Miguel López Carral látogatott el Hévízre Mezősi Csilla, a magyar elnökségi tag kíséretében.

A vendégek a megbeszélést követően városnézésre indultak, majd a gyógytóra mentek, ahol kezeléseket próbáltak ki és fürödtek. Ezt követően pedig az Európa Hotelt és a Carbonát, valamint az ott elérhető kezeléseket nézték meg. S ők voltak a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szombati mestervacsorájának díszvendégei, így megismerkedhettek a magyar csúcsgasztronómiával is.

- Kiderült, hogy ezek az európai hírû szakemberek nem ismerik a magyar fürdővárosokat, így mi lehetünk az összekötő kapocs a szervezet és a magyar gyógyászat között. Az ESPA ugyanis nemcsak egészség- és gyógyturizmussal foglalkozik, hanem wellnesszel, spával és ezek marketingjével is. A következő lépés - emelte ki a polgármester -, hogy minden Hévízről és a magyarországi gyógyvizekről, valamint az itt folyó munkáról szóló kutatási anyagot rendelkezésükre bocsátunk, s ezeket ők, kvázi reklámfelületet biztosítva nekünk, feltöltik nyilvános, angol nyelvû elektronikus könyvtárukba. Továbbá segítenek bennünket abban is, hogy orvosoknak, biztosítótársaságoknak be tudjunk mutatkozni.