Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Új sétányt hoznának létre

2017. március 08.

Jövő év április végére módosította a korábban pályázaton elnyert új labdarúgó pályák építésének határidejét Hévíz.

Az új határidőt a Magyar Labdarúgó Szövetséggel előzetesen egyeztetve és az MLSZ által jóváhagyva szavazta meg a testület. A döntés a március 8-i rendkívüli ülésen született. Papp Gábor polgármester indoklásként elmondta: miután a pályaépítéshez kapcsolódóan a Zrínyi utca végén közmű- és útépítések várhatóak, illetve a tervezett sportcsarnok építésének idei évi kezdésére is van esélye a városnak, a pályaépítést a munkálatok hatékony és ésszerű tervezése miatt látták jónak halasztani. Az érveket az MLSZ messzemenőkig támogatta.

Szavaztak a képviselők arról is, hogy az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével konzorciális formában pályázatot nyújt be a Világörökségi helyszínek fejlesztése felhívás keretében „Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai célú fejlesztése” címmel a Festetics-sétány kialakítására.

A Festetics-sétány fejlesztése új turisztikai attrakciót biztosítana. A tervezett sétány Ady utcán a gyógy-tó és a kórház gazdasági bejárata feletti kisparkolótól a tó kifolyójáig kerülne megépítésre. A tervezett fejlesztés során különböző attrakciók, megállók, padok és világítás kerülne kialakításra. Természetesen az Ady utca és a jelenlegi járda megszélesítésével vagyis a nyilt árok lefedésével. Az előzetes becslések szerint a kivitelezési rész bruttó 82 millió forint, a projekt jelen állás szerint önerőt nem igényel. Így Szent András Kórház parkjában található dr. Schulhof Vilmos sétány rácsatlakoztatható lenne a javaslat szerinti Festetics-sétányra.

 

 

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. május >>
H K SZ CS P SZO V
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123