MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Új sétányt hoznának létre

Jövő év április végére módosította a korábban pályázaton elnyert új labdarúgó pályák építésének határidejét Hévíz.

Az új határidőt a Magyar Labdarúgó Szövetséggel előzetesen egyeztetve és az MLSZ által jóváhagyva szavazta meg a testület. A döntés a március 8-i rendkívüli ülésen született. Papp Gábor polgármester indoklásként elmondta: miután a pályaépítéshez kapcsolódóan a Zrínyi utca végén közmû- és útépítések várhatóak, illetve a tervezett sportcsarnok építésének idei évi kezdésére is van esélye a városnak, a pályaépítést a munkálatok hatékony és ésszerû tervezése miatt látták jónak halasztani. Az érveket az MLSZ messzemenőkig támogatta.

Szavaztak a képviselők arról is, hogy az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség közremûködésével konzorciális formában pályázatot nyújt be a Világörökségi helyszínek fejlesztése felhívás keretében „Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai célú fejlesztése” címmel a Festetics-sétány kialakítására.

A Festetics-sétány fejlesztése új turisztikai attrakciót biztosítana. A tervezett sétány Ady utcán a gyógy-tó és a kórház gazdasági bejárata feletti kisparkolótól a tó kifolyójáig kerülne megépítésre. A tervezett fejlesztés során különböző attrakciók, megállók, padok és világítás kerülne kialakításra. Természetesen az Ady utca és a jelenlegi járda megszélesítésével vagyis a nyilt árok lefedésével. Az előzetes becslések szerint a kivitelezési rész bruttó 82 millió forint, a projekt jelen állás szerint önerőt nem igényel. Így Szent András Kórház parkjában található dr. Schulhof Vilmos sétány rácsatlakoztatható lenne a javaslat szerinti Festetics-sétányra.