MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Újabb pesti Hévíz-bemutatkozás

A Húsvét utáni első napon, múlt hét kedden tartották a Hévíz folyóirat új számának budapesti bemutatóját.

A ferencvárosi Élesztő színpadán, mintegy hetven-nyolcvan érdeklődő előtt az aktuális szám szerzői, interjúalanyai váltották egymást.

A program első pontja a címlaptémáé volt: a mûsorvezető Szederkényi Olga a Hévíz-interjú egyik alanyával, Kiss Noémi írónővel beszélgetett Szabó Magdáról. (A másik alany Kabdebó Lóránt irodalomtörténész volt.) A beszélgetésen elhangzott több olyan érdekes információ is, ami kimaradt a Hévíz-interjúból.

 

Aztán jöttek a férfiak: az új szám szerzői közül felolvasott Kabai Lóránt, Szántó T. Gábor és a Hévízen érettségizett Vajna Ádám, akinek ez a mostani, Nyugati-övcsatorna címû verse már a második Hévíz-közlése.

Ezt követően Paizs Miklós és Tolvaj Zoltán jött a színpadra – a téma Mozart Don Giovannijának Paizs-féle fordítása, illetve a fordítás alapján készült ujjbábopera. Tolvaj Zoltán erről írt esszét az új Hévízbe. A mûsorban az állt, hogy a beszélgetés után Paizs Miklós előad egy áriát az operából, de a várt csellista nem érkezett meg, így mintegy tíz perces technikai szünet után a zenész zenei bejátszásra énekelt mintegy tíz percig.

 

Őry Rózsa kabinetfőnök a folyóiratot kiadó önkormányzat részéről köszöntötte a közönséget, az est végén pedig következett a parmezános lencse. Az aktuális számba Darida Benedek írt Lénard Sándor római szakácskönyvéről – és ebből a könyvből ő választott ki egy tételt, amit Cserna-Szabó András szerkesztővel együtt el is készítettek mindazoknak, akik vásároltak egy példányt a Hévíz új számából.

Cimkék

Hévíz folyóirat