Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Újra megnyílt a pályázati lehetőség a magánszállás kiadók számára

2017. november 16.

Holnaptól pályázhatnak a magánszállás kiadók az önkormányzat finanszírozásában, a Hévíz TDM Egyesület lebonyolításában kiírt minőségfejlesztési pályázatra.

Az ezzel kapcsolatos szerződést ma írta alá ünnepélyes keretek között Papp Gábor polgármester és Horváth Orsolya TDM elnök.

Az esemény keretében vehették át az arra érdemesített szálláshelyek a koronás minősítésről szóló oklevelet is.

Papp Gábor polgármester elmondta: az önkormányzat 16 millió forintos keretet határozott meg a pályázatokra, két évvel ezelőtt a keretből 8 millió, tavaly már 11 millió forintot használtak fel a szobakiadók, s bíznak benne, hogy ez az összeg a most kiírt páláyzat során növekedni fog. Hangsúlyozta: a páláyzat lehetőséget ad a koronás minősítéshez szükséges összeg elnyerésére iss. Ez azért nagyon fontos, mert azon pályázóknak, akik már kétszer sikeresen pályáztak minőségfejlesztésre, 2018-ban már rendelkezniük kell a „Koronás” szálláshely minősítéssel, vagy igazolniuk kell, hogy a minősítést megkezdték. Két év felkészülés után a minősítés már nem jelenthet akadályt a szálláshelyeknek.

Horváth Orsolya rámutatott: a pályázat segítségével végrehajtott fejlesztéseknek is köszönhető, hogy a magánszobakiadók nagyobb eséllyel adják ki apartmanjaikat, s ezt alátámasztja az is, hogy adóbevételeik 25 százalékos növekedést érnek el idén év végéig az előző évhez képest.

A szobakiadók szövetségének elnöke, Lajkó Ferenc megköszönte az önkormányzat és a TDM egyesület támogatását és segítéségét, s mint mondta: Hévíz büszke lehet arra is, hogy e kezdeményezése pozitív példa a hazai települések számára.

Ezt erősítette meg Mörk László, a Magánszállásadók Országos Szövetségének elnöke is. Mint mondta: a hévízi metódus a szakmában követendő példa, a minősíttetése a szálláshelyeknek pedig a vendég felé értelmezhető minőséget is jelent.

A most minősített szállások az alábbiak voltak:  Anna Vendégház, Balázs Vendégház, Berki Apartman, Erika Apartmanházak, Ilona Apartman, Kaiser Apartman.

 

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. szeptember >>
H K SZ CS P SZO V
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930