Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Ülésezett a testület - augusztusi összefoglaló

2018. augusztus 29.

Szeptember 4-én, a munkaterület átadásával indulhatnak az Aquamarin szállodánál lévő területen a parkoló építési munkák, a kivitelezőről mai, soros ülésén döntött a képviselő-testület.

A meghirdetett közbeszerzési felhívásra négy érvényes pályázat érkezett, az önkormányzat 60 millió forintos beruházási összeget különített el a célra. A beruházás várhatóan két hónap alatt készül el, a szálloda parkolójából kialakítani kívánt 58 parkoló városi parkolóként működik majd.

A Nyírfa köz felújítási munkái is a végéhez közelednek, az ott élők kérésére plusz forrást biztosított a képviselő-testület az ülésen további burkolási munkák elvégzésére, melyek után az utca mind az aszfaltozás, mind a burkolás, mind a csapadék- és szennyvíz elvezetés terén megnyugtatóan tudja szolgálni az ott közlekedőket.

Jövő év tavaszán indulhat a gyógyhely-fejlesztési projekt is, az erre vonatkozó szerződést a testület jóváhagyta. A pályázat keretében egymilliárd forintból rendeződhet többek között a buszpályaudvar területe a kapcsolódó turisztikai beruházásokkal.

Megszavazta a testület az önkormányzat és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös pályázataként a Schulhof sétány rendbe tételére irányuló pályázat beadását. A támogatás mértéke száz százalékos, a sétány egészen az Ady utcáig újulna meg, rácsatlakozva így az ugyancsak felújítani kívánt, Ady utcán kialakítandó Festetics-sétányhoz.

Elfogadta a testület a TDM egyesületnek a magánszálláshely szolgáltatók minőségfejlesztésére irányuló pályázatával kapcsolatos elszámolását. Papp Gábor polgármester rámutatott: a harmadik alkalommal kiírt pályázaton110 magánszállásadó összesen 13 millió forint értékű fejlesztést valósíthatott meg. A pályázatban minősített szálláshelyek vehettek részt, és örömmel állapítható meg, hogy Hévíz az a hazai település, mely a legtöbb – összesen 40 – minősített magánszállással rendelkezik.

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. szeptember >>
H K SZ CS P SZO V
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930