MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Uniós szabadságjogokról vitáznak Hévízen

Több ország bevonásával uniós szabadságjogokról vitáznak augusztus 21-én Hévízen.
  • Magyarország uniós csatlakozása óta Hévíz számos európai együttmûködésben vett részt; a városvezetés kiemelt célkitûzése a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése, hiszen ezekkel a projektekkel lehetőség nyílik a partnerek közötti tapasztalatcserére, jó gyakorlatok megosztására és különböző kérdések megvitatására, például az EU jelenlegi kihívásairól.

Az Európa a Polgárokért Program – Városok Hálózatai keretében megvalósuló Vita az Európai Unió négy szabadságának jövőjéről – EU3doms projekt is ezek közé tartozik. Ennek fő célkitûzése egy vitasorozat indítása Európa jövőjéről, különös tekintettel az Európai Unió négy szabadságára – mindezekről Papp Gábor polgármester beszélt azon a sajtótájékoztatón, melyet az említett projekt jövő hétfői, hévízi állomása kapcsán tartott ma a Városházán.

Az egy éves projekt során kiemelt cél a polgárok véleményének megismerése és összegyûjtése online kérdőívek és találkozók segítségével. Minden egyes találkozó kimeneteként politikai ajánlások fogalmazódnak meg a polgárok részvételével.  Az ajánlások összegzéséből egy kiadvány készül, amelynek bemutatására a szakértők, illetve nemzeti és uniós döntéshozók részvételével egybekötött záró konferencián kerül sor.

Belgrád, Csíkszereda és Nis után most Hévíz lesz a következő állomása az „Uniós Szabadságok Napja” elnevezésû rendezvénysorozatnak. Az augusztus 21-i program  rendhagyó módon közös reggelivel kezdődik, a város polgármestere várja a rendezvény résztvevőit a Rózsakert étteremben kötetlen beszélgetésre, melyhez bárki csatlakozhat, mivel a program nyilvános. A rendezvény szakmai programján a Városházán az érdeklődők többek között egy mini konferencia keretében az Európai Unió négy szabadságának jövőjéről hallgathatnak meg előadásokat, melyen kiemelt téma a befektetés vonzás és a helyi vállalkozók támogatása. Uniós szabadságok a gyakorlatban címmel diákok, tanárok, kutatók, építészek és vállalkozók osztják meg sikertörténeteiket arról, hogyan használták ki a négy szabadság adta előnyöket és éltek az EU fiataloknak szóló lehetőségeivel. A szakmai programmal párhuzamosan az általános- és középiskolások játékos, interaktív foglalkozás keretében bővíthetik uniós ismereteiket, fejleszthetik vitakultúrájukat. A konferencia mellett a Városházán kerül sor a „Mit jelentenek Neked az EU szabadságai?” címû fotó-, montázs- és fotómanipuláció verseny helyi nyerteseinek díjazására és megnyílik a partner városok legjobb mûveiből összeállított vándorkiállítás. A délutáni program keretében sör- és borkóstolóval készülnek a partnerországok a Deák téren, ahol a kulináris élvezetek mellett az érdeklődők játékos feladatok, kvíz segítségével mélyíthetik ismereteiket az Európai Unióról a tematikus EU-standnál.