MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

BicOa zárókonferencia

Lezárult Hévíz Város Önkormányzat és a horvát Kaprovnica település közös HUHR/1101/1.2.2/2008 kódszámú Kerékpáros Oázis (BicOa) elnevezésû projektje, melyet a két város közösen valósított meg.

Október 27-került sor a projekt zárókonferenciájára Hévízen, ahol a résztvevők ismertették a projekt eredményeit. A záró konferenciát követő sajtótájékoztatón Papp Gábor polgármester elmondta, hogy sikeresen zárult a horvátokkal történő együttmûködés, melynek keretében mindkét településen közösségi kerékpáros hálózatot építettek ki. Hévíz négy pontján dokkolóállomást telepítettek, ahol 35 ingyenesen igénybe vehető kerékpár segíti a turistákat és a városlakókat a kerékpáros közlekedésben. A konferencián is felmerült a dokkolóállomások számának bővítése, amelyre újabb pályázati forrást tervez igénybe venni az önkormányzat. A projekt keretében elkészült a város kerékpáros térképe is, amely a http://www.gis.heviz.hu/ oldalon érhető el.

A projekt az Európai Unió, Magyarország-Horvátország határon átnyúló együttmûködési programjának finanszírozásával valósul meg.

 

Cimkék

BicOa