MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az édesanyákat köszöntötték

A hévízi édesanyákat köszöntötte a város nevében Papp Gábor polgármester május első vasárnapján, anyák napján. A sportcsarnokban tartott városi rendezvényre nagyon sokan fogadták el a meghívást, és fogadták nagy tetszéssel a Hévíz Színpad és az óvodás, iskolás gyerekek anyák napi mûsorát is.
  • Szeretném, ha Önök, kedves Édesanyák, Nagymamák, életük minden percében tudatában lennének annak, hogy azzal, hogy gyermeket hoztak a világra, hogy nevelték és segítették őket életükben, hogy meghatározták számukra mi jó és mi a rossz, az emberi feladatok legnemesebbét hajtották végre e szavakkal köszöntötte az ünnepség résztvevőit a polgármester.

Mint mondta: a mi korunkban nagyon nehéz jó anyának lenni, hiszen a társadalom túl sokat vár el a nőktől; építsenek karriert, férfiakat meghazudtoló munkatempóval és kitartással, mellette vállaljanak gyermekeket, tartsák össze a családot, vezessék a háztartást, és maradjanak csinosak, divatosak, jó kedélyûek.

  • Önök, kedves hévízi anyukák, mindezt megpróbálják, városunk minden teljesítménye mögött Önök is ott vannak.

Hozzátette: Hévíz városának fontosak az édesanyák, a családok. Tavaly ősszel megnyitotta a kapuit a bölcsőde, amely régi hiányt pótolt a városban. A város saját kivitelezésû felújítást végzett a dr. Babócsai utcai játszótéren, melyet változatos növényvilágú, szép kerttel is körülvettek. Az egregyi utcai játszóteret, amely egy forgalmas buszmegálló és három útszakasz találkozásánál helyezkedett el, veszélyesnek minősített játékaival az önkormányzat lebontatta, a még használható játékokat a Babócsai utcai játszótérbe építették be, az egregyi városrész pedig tavaly októbertől a római kori romkert melletti, teljesen új, biztonságos játszótérrel büszkélkedhet egy forgalomtól elzárt, szép környezetben.

Ezek apró lépések, mégis, reméljük, hogy hozzájárulhat az édesanyák és kisgyerekek komfortérzetéhez – fogalmazott Papp Gábor.

A polgármester beszédében arra is rámutatott: a kisgyermekesek mellett azok is nagyon fontosak a városnak, ahol a családokban élő fiatalok elérték már a felnőttkort, ezért dolgozik a város azon, hogy olyan feltételeket teremtsen, melyek alkalmassá teszik Hévízt és környékét arra, hogy a fiatal felnőttek itt maradjanak és itt boldoguljanak. Példaként említette a Hévíz-Balaton Airport reptér mûködtetésének felvállalását, a turizmus fejlesztése érdekében tett erőfeszítéseket.

  • Ahogy várossá avatásunk 20 éves évfordulóján Kövér László házelnök és ideiglenes köztársasági elnök úr fogalmazott: „Hévíz azon városok közé tartozik, akik kezükbe vették sorsuk irányítását, mert nincs senki, aki jobban küzdene a város érdekeiért, mint maguk a hévíziek.” Elnök úr még azt is mondta ünnepi beszédében: „A sikeres fürdővároshoz két forrás kell: egyik a gyógyvíz forrása, másik azonban egy anyagi forrás” és elismerését fejezte ki városunknak, amiért a Hévíz-Balaton Airport üzemeltetésével új lehetőségeket nyitunk. Bevallom, nagyon jól estek a szavai, és arra bíztatnak, hogy tovább járjunk a magunk által kijelölt úton –jelezte Papp Gábor.

A beszédet követően az ünnepé, az ünneplésé volt a főszerep, az édesanyák gyermekeik, a nagymamák az unokák fellépésében is gyönyörködhettek, hiszen a Hévíz Színpad mellett óvodások és az iskolások is mûsort adtak.

 

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

Hévíz Színpad zene