Hírek, Aktualitások

« vissza a rovat híreihez

Városinfó - rendhagyó tájékoztatót tartottak

2018. szeptember 20.

A rendhagyótól eltérő tájékoztatót tartott Papp Gábor polgármester a várost érintő aktuális kérdésekről ma a sajtó képviselőinek

Az aktualitások bemutatását a jövőben két heti rendszerességgel kívánja megtartani a polgármesteri kabinet – szögezte le Papp Gábor.

Elsőként a Széchenyi utcát érintő beruházás jelenlegi állásáról adott tájékoztatást a város vezetője. Mint mondta: a Magyar Közútnak történő hétfői munkaterület átadással folytatódnak a Széchenyi utca munkálatai. Mint tudott: az utcát érintő beruházás autósokat érintő része az állami cég beruházásában zajlik, a közművek teljes cseréjét, a járdák, kapubejárók kialakítását és a zöldfelület megújítását az önkormányzat végzi.

  • Jelen pillanatban az állami beruházás zajlik, ennek befejeztével vonulnak fel ismét az önkormányzat beruházást végző cégek, és terveink szerint november végére tudjuk átadni a teljes utcát a forgalomnak – hangsúlyozta.

Az utca átadására a GAMESZ is készül. A városgazdálkodás az őszi virágültetési munkáit már most megkezdte a városban, hogy amire a Széchenyi utca zöldfelület-gondozása kezdődhet, addigra a többi őszi ültetéssel végezzen.

Október végére elkészül az Aquamarin parkoló is, mellyel a Széchenyi utcán felszámolt parkolóhelyeket váltja ki az önkormányzat.

A polgármester bejelentette azt is: október elsején kezdődik a nagyparkoló átépítése. A három ütemben zajló munkálatok jövő év májusában zárulnak, a nagyparkoló új parkoló-elosztást, teljesen új burkolatot és rengeteg zöld növényzetet kap majd. Október elsejétől a parkoló Széchenyi utca felőli bejárata nem lesz megközelíthető, a forgalmi rendet az első héten rendőrök és polgárőrök irányítják majd. 

A polgármester beszámolt a Széchenyi utca szennyvíz elvezetésének megoldásáról és a Nyírfa köz megújításáról is, utóbbiak kapcsán kiemelte: a munkáknak köszönhetően az esős idő már nem okozott problémát egyik területen sem.

A tájékoztatón során szó esett a szúnyoggyérítési feladatokról, a hamarosan kezdődő Míves portékák hétvégéje rendezvényről, valamint a szeptember 28-án Hévízen tartandó Festetics-városok találkozójáról is.

 

 

Címkék:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

eseménynaptár

<< 2018. október >>
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234