MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.
GINOP-7.1.9-17-2017-00003, Hévíz Gyógyhely fejlesztése
Alapadatok
 

Beruházás helye: Zala megye 8380 Hévíz,

- 8380 Hévíz, Kölcsey Ferenc utca hrsz. 986

- 8380 Hévíz, Kölcsey Ferenc utca hrsz. 987

- 8380 Hévíz, Széchenyi utca hrsz. 932/1

Megítélt összeg: 1 188 149 770 HUF
Támogatás intenzitás: 100 %
Projekt kezdete: 2019.01.01
Projekt tervezett befejezése: 2023. 10.31.
Kedvezményezett: Hévíz Város Önkormányzat
Konzorciumi partner: Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.
Cím: 8380, Hévíz, Kossuth L. u. 1.
Telefon: 83/500-833
Honlap: http://onkormanyzat.heviz.hu/

 

Projekt bemutatása


A buszpályaudvar helyén jelentős belvárosi gyalogos forgalmat szervező új városi főtér kerül kialakításra, mely erősíti a város gyógyhely arculatát. Cél emberközeli, célcsoport és a hévízi lakosok számára használható, esztétikailag egységes tér kialakítása, hol a pihenés mellett az eddigihez képest magasabb szintû turisztikai szolgáltatások és élettér biztosítható, előidézve a turisztikai szezon hosszának bővítését, a látogatók nagyobb költését. Az új térrendszer a Deák térből, a mai buszpályaudvar területéből, a gyógyfürdő nyári bejáratának teresedéséből és a sétáló utcává alakítandó Kölcsey utcából áll össze.

Épület:
A buszpályaudvar fogadóépületének „retro” építészeti megjelenését megőrizve,a beépített alapterületen belül egy átlátható üvegdobozban helyezzük el. Az épületben kap helyet a Tourinform iroda és kerékpáros centrum. Az épület minden helyisége akadálymentesen hozzáférhető. Az épület mellett elérhető lesz e-bike töltési lehetőség. Az épületben hőszivattyús fûtési-hûtési rendszer megoldás kerül kialakításra, a gázenergia időszakos felhasználásával (részben megújuló energia alkalmazása). 

A 4 évszakos pihenőtéren belül elhelyezésre kerülő családbarát projektelemként megvalósul egy gyermeksarok, melyben elhelyezésre kerülő TV-n folyamatos mesékkel várja a legfiatalabb korosztályt Hévíz városa. Ülő alkalmatosságként a gyermekek által kedvelt babzsákok lesznek. 

Az épületben információs touch infó elhelyezése történik, bemutatva Hévíz gyógyhely történetét magyar, angol, német, orosz, cseh és kínai nyelveken. Ezen kívül free wifi szolgáltatás lesz elérhető.

Épület környezete: 
Térburkolat a buszpályaudvar épületének körüljárhatóságát biztosítandó. Mûalkotás: A téren, a fürdő nyári bejárata elé egy szoborcsoport kerül Festetics Györggyel,ami egyúttal egyedi fényképezkedési lehetőséget biztosít. Érmeverő kerül az ivócsarnokba, Hévíz emlékérmék nyomására. Ugyanitt mûvészeti alkotásként készül el az ivókút az ivókúra népszerûsítésére. 

Új főtér: 
A buszpályaudvar épületet két oldalról körülöleli a városi tér, alkalmassá téve azt nagyobb látogatószámú rendezvények befogadására. Épület körüli térelemek ezt töltik meg funkcióval, innovatív, komplex élményszerzést biztosítva.

Szökőkút: A tér súlypontjában 1 kör alakú szökőkút téli-nyári üzemmel.

Közmû–út, kertészet, világítás: 
A Kölcsey Ferenc utca minőségi sétánnyá alakítása, sorompóval való lezárása, szükséges infrastruktúra (csapadékelvezetés, szennyvíz, villany, telefon, gáz) és munkák (bontás, földmunka, töltés, térkő) megvalósítása. Zöldfelületi rendszer és elemek kiépítése, fejlesztése a téren és a Kölcsey utcán, kapcsolódva a környező véderdőhöz. A buszpályaudvar épülete és az új főtér mellett fásítással és fix árnyékolókkal biztosítjuk az ideális nyári klímát. Rendezvényekkor vállalkozóknak árusító helyek kialakítása.

Marketing:
Hévíz, mint gyógyhely és aktív turisztikai desztináció népszerûsítése a hazai és külföldi piacon. Kötelező nyilvánosság megvalósítása. 

A projekt az újonnan kialakított új belvárossal és szolgáltatásokkal, valamint meglévő szolgáltatások minőségi fejlesztésével hozzájárul a látogatószám növeléshez, illetve az igényes környezetben lévő vállalkozók részére kitelepülést biztosít, ezáltal támogatva azokat közvetetten, generálva náluk többletbevételt. Hévíz gyógyhelyi jellegét erősítő fejlesztéseink elsődleges célcsoportja az 55 év feletti szenior, illetve szeniorkor-közeli közép-nyugat, nyugat-, illetve észak-európai turisták, akik már meglévő egészségügyi problémáikra gyógyírt keresendő vagy megelőzési céllal keresik fel a gyógyfürdőket.

Az új főtér nagyban hozzájárul a tartalmas kikapcsolódásra vágyók igényeinek kielégítéséhez: az év 2/3-ban helyet kap a rendezvényszínpad, ez lehetővé teszi az eddigi, rendszeresen szervezett és további, hagyományteremtő jelleggel tervezett kulturális programok esetén a nagyobb számú látogatók kiszolgálását, a turistaszezon meghosszabbítását.