MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.
Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése - GINOP-7.1.9-17-2018-00015

Projekt azonosító száma: GINOP-7.1.9-17-2018-00015

Projekt neve: A Festetics örökség bemutatását és hálózatba kapcsolását célzó termék- és infrastruktúrafejlesztés I. ütem

Kedvezményezett neve: Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (konzorcium vezető), Balatoni Borkultúráért Alapítvány, Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft., Hévíz Város Önkormányzata, Keszthely Város Önkormányzata, Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata, Balatongyörök Község Önkormányzata, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Támogatás összege: 1 251 426 114 HUF

Projekt tényleges befejezése: 2023.09.30

 

A projekt célja: 

A projekt keretében megvalósult fejlesztés célja az volt, hogy Festetics-örökség néven létrehozzon egy olyan, több településen átívelő tematikus turisztikai terméket, amely hálózatba kapcsolja a projektben érintett helyszíneket, és olyan, négyévszakos kulturális kínálatot hoz létre, amely egész évben képes minőségi programkínálatot nyújtani.

A Festeticsek örökségéhez tartozó ikonikus helyszínek fejlesztését célzó projekt keretében megújul a Hévízi Tófürdő körüli sétány, a Festetics-kastély díszkivilágítása és hangjátéka. A Balatoni Múzeumban szabaduló szoba létesül, a Festetics Imre Állatparkban új játszótéri elemek és tájékoztató táblák kerülnek kihelyezésre, a gyenesdiási Természet Háza Látogatóközpontban pedig VR-tartalomfejlesztés valósul meg, emellett megújul a Georgikon Múzeum. A projekt további elemét képezi a gyenesdiási Fûszerkert és Forrás tanösvény kialakítása, a Festetics Vágtához vezető út felújítása, valamint a balatongyöröki Szépkilátó (Lady Hamilton emlékhely létrehozása) megújítása.

Hévíz Város Önkormányzat fejlesztése:

A fejlesztés célja a Hévízi Tófürdő körüli sétány részleges, valamint a Dr. Schulhof Vilmos sétány megújítása, szinergiában, de pontosan lehatárolva a már folyamatban lévő gyógyhelyi, illetve világörökségi projektektől. Cél, hogy a Tófürdőt meglátogató évi mintegy 2 millió ember figyelmét felhívjuk a Festetics termékre, valamint, hogy a látogatókat a Tófürdőhöz méltó környezet fogadja. A fejlesztés keretén belül a területen új látványelemek, attrakciók és szolgáltatások biztosítják a vendégek komfortérzetének növelését, valamint hívják fel a figyelmet a térségi látnivalókra a Festetics család életének bemutatásán keresztül.

A meglévő sétány általános felújításán és utcabútorainak cseréjén túl térkőbe helyezett ugróiskola, valamint a Tófürdő bejáratánál egy úgynevezett zenepavilon létesül, amely a korabeli hangulatot idézve, méltó helye lehet kisebb zenekarok vagy más előadók fellépéseinek. Kialakításra kerül a Csodálatos halszaporítás címû festmény másolatának bemutatására szolgáló szakrális építmény.

A kivitelezési tevékenység megvalósult, a mûszaki átadás-átvételi eljárás 2023. 09.28-án lezárult.

 

Cím: 8380 Hévíz, Kossuth Lajos utca 1.

Telefon: 83/500-833

Honlap: festeticsorokseg.hu