MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

 

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hévízi Bibó István Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium energetikai korszerűsítése

KEOP-5.5.0/B/12-2013-0116

Projekt kódszáma: KEOP-5.5.0/B/12-2013-0116

Projekt megnevezése: Hévízi Bibó István Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium energetikai korszerűsítése

Beruházás helye: 8380 Hévíz, Park u. 9.

Európai Uniós támogatás összege: 49 184 386,- Ft

EU Önerő Alapból hazai támogatás összege: 7 547 476,- Ft

Projekt kezdete: 2014. 02. 01.

Projekt tervezett befejezése: 2015. 03. 31.

Kedvezményezett: Hévíz Város Önkormányzat

Cím: 8380 Hévíz, Kossuth L. u. 1.

Tel: 83/500-812

Honlap: http://onkormanyzat.heviz.hu

 

A projekt bemutatása:

 

Hévíz Város Önkormányzat az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” tárgyú pályázati felhívására KEOP-5.5.0/B/12-2013-0116 azonosító számon, „Hévízi Bibó István Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium energetikai korszerűsítése” címen regisztrált pályázatot nyújtott be, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 50 316 508,- Ft bruttó összköltségvetéssel támogatásban részesített. A megítélt támogatás összege 42 769 032,- Ft, melyhez a Miniszterelnökség további 15 %-os, azaz 7 547 476,- Ft vissza nem térítendő önerő támogatást, valamint 7 547 476,- Ft többlettámogatást nyújtott Hévíz Város Önkormányzat részére.
 

A fejlesztés célja, hogy fokozza az oktatási intézmény energetikai hatékonyságát és energiatakarékosságát, a megújuló energiaforrások felhasználásával, az épület szerkezetének energetikai felújításán keresztül, kedvező környezetvédelmi előnyök is jelentkeznek.
 

A fejlesztés során a tornaterem épületrészre utólagos külső hőszigetelés került, melynek során a kupola hőszigetelése is megtörtént. A tornaterem homlokzati nyílászáróit korszerű, fa nyílászárókra cseréltük.
 

Az iskola épülete hőszigetelve van. A homlokzati nyílászárók üvegezés cseréje, valamint a tetőtéri VELUX ablakok cseréje is megtörtént az energiaveszteség csökkentése érdekében.
 

A tetőtéri fafödém meglévő szigetelése további 15cm kőzetgyapot hőszigetelést kapott, tetejére védőfólia, a hőszigetelés alá párafékező fólia és tűzálló gipszkarton került. Az épület harmadik szinti tetőterében a szarufák között, szintén kőzetgyapottal valósult meg az utólagos hőszigetelés.
 

A meglévő, ám elavult kazánok komplett elbontására volt szükséges, így mindkét épületrészben kondenzációs gázkazánok kerültnek beépítésre, a hozzájuk tartozó épületgépészeti tartozékokkal. A radiátorokra termosztatikus szelepek telepítése is megtörtént, a meglévő fűtési rendszer átmosását követően. A használati melegvíz-igény részbeni kielégítésére 4 db szolár sík-kollektor is telepítésre került.
 

Mindkét épületrészben a világítótestek korszerűsítése, cseréje következtében korszerű világítási rendszer valósult meg, valamint a hálózatra történő visszatáplálásos napelemes rendszer kiépítése is megtörtént.
 

Hévíz Város Önkormányzat célkitűzése ezen nyertes pályázat megvalósításával – összhangban a hazai és EU-s stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, kiemelt hangsúlyt fektetve az energiahatékonyságra és az energiatakarékosságra.

 

CÍMKÉK