MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.
Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Projekt kódszáma: KEOP-5.7.0/15-2015-0077

Projekt megnevezése: Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola épületének energetikai korszerûsítése

Európai Uniós támogatás összege: 90 103 233,- Ft

Projekt kezdete: 2015. 09. 01.

Projekt tervezett befejezése: 2015. 12. 15.

Kedvezményezett: Hévíz Város Önkormányzat

Cím: 8380 Hévíz, Kossuth L. u. 1.

Tel: 83/500-812

Honlap: http://onkormanyzat.heviz.hu

 

A projekt bemutatása

Hévíz Város Önkormányzat 2015. július 27-én pályázatot nyújtott be a Széchenyi 2020 Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetésre került KEOP-2015-5.7.0 azonosító számú, „Középületek kiemelt jelentőségû épületenergetikai fejlesztése” címû konstrukcióra, melyet támogatásra alkalmasnak minősített a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság. Hévíz Város Önkormányzat 90,40 millió Ft vissza nem térítendő támogatásra jogosult 100 %-os támogatási intenzitás mellett.

A Kohéziós Alapból való finanszírozásnak köszönhetően a Hévíz Város Önkormányzat tulajdonában lévő Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola épületének energetikai korszerûsítése, az épület homlokzatainak, külső lehûlő felületeinek hőszigetelése valósult meg.

A lapostetős épületrészek ugyan tartalmaztak hőszigetelő réteget, de energetikailag a vonatkozó előírásoknak már nem feleltek meg, ezért ezek a felületek új hőszigetelő és új vízszigetelő réteget kaptak. A beépített tetőtéri részeket is többlet hőszigeteléssel láttuk el azokon a helyeken, ahol a hőszigetelés hozzáférhető: ezek a beépített tetőtéri felületek vízszintes lezárása, melyek ma is nem járható padlástérként funkcionálnak. A munka másik nagy volumenû része a nyílászárók korszerûsítése volt.

A projekt 2015. szeptember 1-jén indult és 2015. december 15-ével zárult.