MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.
Kerékpárút fejlesztése Hévízen és Alsópáhokon

 

kódszám: NYDOP-4.3.1/B-09-2009-0006

 

A projekt összköltsége:
A projekt támogatási összege 153 594 989 Ft.

 

Alsópáhok Község Önkormányzata és Hévíz Város Önkormányzata konzorciumi együttmûködésben sikeres pályázatot nyújtott be NYDOP-4.3.1/B-09-2009-0006 azonosító számon a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez. A fejlesztés célja 2.209,3 méter hosszú kerékpárút megépítése volt a 7332. jelû útvonal mellett.
A projekt célja a régióban helyi és helyközi hivatásforgalmi, közlekedési célú kerékpárforgalmi létesítmények építése, a régió kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának kialakítása, bővítése, a már meglévő elemek hálózatba szervezése környezetileg fenntartható módon.
A beruházás távlati célja a kerékpározás mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság körében, a hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés forgalmának növelése.
Az építés tevékenység keretében 2.045 méter hosszúságban a hatályos jogszabályi előírásnak és a pályázati felhívásnak megfelelően a közút mellett kétirányú, egyoldali illetőleg elválasztás nélküli gyalog (kizárólag hévízi szakaszon)- és kerékpárút kerül megépítésre 2,6 illetve 3,6 méter szélességben. A fejlesztés tárgyát képezi a kerékpárúthoz kapcsolódó infrastrukturális jellegû beruházások és a szükséges forgalomtechnikai berendezések megépítése, valamint a növénytelepítés és a közvilágítás átalakítása is.

 

A kivitelezési munkák 2011. április 29-én az ünnepélyes munkaterület átadás után kezdődtek meg.
A kerékpárút mûszaki átadására 2011. november 15-én került sor.