MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.
Megkezdődött a piac kivitelezése

Elkezdődött a Hévízi Termelői Piac megújítása. A 271,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével a piac meglévő épülete korszerűsödik, valamint egy új pavilon kialakításával az árusok és az ide érkező vendégek a mai kor elvárásainak megfelelő teret kapnak. Zöldfelületek kialakításával új közösségi tér jön létre, így a város kapujaként szolgáló piac tetszetős külsővel fogadja a vásárlókat.

A nagyparkoló közvetlen szomszédságában évek óta töretlen sikerrel mûködik a hévízi termelői piac, ahol a környékbeli kézmûvesek, őstermelők, gazdálkodók árulják termékeiket. Hévíz termelői piacának népszerûségét a kiváló minőségû áruinak köszönheti. A fejlesztés célja a piaci körülmények javítása, mind a megjelenés, mind a környezetrendezés tekintetében. A korszerûsítés és a városképhez illeszkedés megvalósítása a vásárlók – zömében Hévízen és közvetlen környékén megszálló, a gyógyhely szolgáltatásait igénybe vevők és helyi lakosok – számára is jelentős elégedettség növekedést eredményez, az igényes piaci környezet kialakítása a kereskedelemnek kedvez.

A projekt keretében a piac kapacitásait növeljük, egyrészt a terület rendezésével, másrészt a már jelenlévő árusok számára is rendezettebb körülményeket, jobb feltételeket biztosítunk. A közösségi terek kialakításával a piac zárva tartása esetén is használható terület alakul ki. A beruházással így hosszútávon biztosítható a helyi termelők megélhetését jelentő piac mûködése, a hazai és külföldi kereslet fenntartása.

„A Hévízi termelői piac megújítása a hagyományok jegyében” címû projekt keretében egy új, többfunkciós használatot lehetővé tevő tér jön létre a városban, amely szervesen kapcsolódik a korábbi, belváros kialakítását célzó fejlesztésekhez és Hévíz város megújuló fejlesztéseihez.

A 2020. november 6-i munkaterület átadás után a kivitelezé folyamatos volt. A beruházás során a tervezett infrastrukturális fejlesztések megvalósultak, a mûszaki átadás-átvétel sikeresen lezárult 2021. novemberében. A használatba vételi eljárás jelenleg folyamatban van.

Projekt tervezett befejezése: 2021.12. 31.

A Hévíz Város Önkormányzat 271 744 990 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Zöld város kialakítása címû felhívás keretében. A projekt azonosítószáma: TOP-1.1.3-15-ZA1-2016-00005

A projektről bővebb információt a www.onkormanyzat.heviz.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Hévízi Polgármesteri Hivatal

e-mail: +36/83/500/833, projekt@hevizph.hu