MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.
Turisztikai infrastrukturális fejlesztések Hévízen

Kedvezményezett neve: Hévíz Város Önkormányzat

Fejlesztés tárgya: Turisztikai infrastrukturális fejlesztések Hévízen

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.1.3-21-ZA1-2022-00014

Szerződött támogatási összeg: 299 990 764 Ft

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2026. február 28.

 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt keretében Hévízen többek között megvalósul sétaút és pihenőtér az Árpád-kori Szent Magdolna templom szomszédságában, összekötve a Dombföldi utat a Kálváriával, illetve ugyanezen ingatlanon szelfipont létesítése történik. A templommal szemben található területen parkoló (és akadálymentes parkoló) kialakítása történik a Kálvária és a Szent Magdolna templom elérésének érdekében. A projekt másik fejlesztési eleme a belvárosban, a Széchenyi utcán valósul meg: a Kölcsey utcától dél-keleti irányba haladva további parkoló kialakítása történik, illetve sétaút építése valósul meg a véderdő közvetlen szomszédságában, biztosítva ezzel a gyalogosok számára az infrastrukturális feltételeket. Attrakcióként megtörténik az egykori zsinagóga virtuális valóságként történő megjelenítése is, mely különleges élményt nyújt az itt tartózkodók számára.

A projekt során tervezett fejlesztések olyan térségi szintű turisztikai elemek kialakítása és megvalósítása, amelyek illeszkednek a megyei és országos tematikai fejlesztésekhez.

A fejlesztés elsődleges célcsoportjai a településre látogató belföldi és külföldi turisták. Közülük a gyógyvendégek, az egyéb egészségturisztikai szolgáltatásokat igénybe vevő vendégek, a wellness vendégek, és az általános üdülővendégek a leggyakoribbak. A projekt sikeres megvalósítása hozzájárulhat ahhoz is, hogy az elsődlegesen vallás iránt érdeklődő turisták is egyre nagyobb számban jöjjenek el Hévízre.

A tervezett projekt jól illeszkedik az elmúlt évek helyi turisztikai fejlesztéseihez is, azok komplexitását segíti elő. A projekt sikeres megvalósítása esetén a vonzerő növekedése révén a belföldi és külföldi látogatók számának növekedése a város, a térség és az ország számára is jelentős hasznot eredményezhet. A látogatók számának növelése, a szezonalítás kiegyenlítése révén a helyi vállalkozók tovább erősödhetnek, az önkormányzat bevételei is tovább emelkedhetnek. A Hévízre érkező turisták számára a projekt keretében olyan újabb turisztikai szolgáltatások kerülnek létrehozásra, amelyek növelik a város látogatottságát és tovább mérséklik a szezonalítást.

 

A 299,99 millió összköltségű beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében történő vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

 

Cimkék

turizmus