MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Marketing hírlevél
Megjelent a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület legfrissebb hírlevele, melyben beszámolnak a Zöld Napról, a szervezet 2008. évi pályázati terveiről, de megtudhatják belőle azt is, hogy melyik bor nyerte el az idén a Hévíz Város Bora címet. Olvassa el Ön is!

HÍRLEVÉL 2008. április

Zöld Nap áprilisban
Az idén harmadik alkalommal megrendezett Zöld Nap több mint 500 fő részvételével zajlott.
Nagy létszámmal vett részt rajta az Illyés Gyula Általános Iskola és a Bibó István Alternatív Gimnázium, emellett számos tagunktól jöttek csoportosan a résztvevők. Köszönjük minden szorgos résztvevőnek, hogy kétkezi munkával hozzájárult városunk tisztaságához. Köszönjük az Erste Bank és a Z+D Kft. támogatását is, akik a diákok megajándékozásához járultak hozzá, valamint a hévízi GAMESZ segítségét, aki segítő munkatársakat, autót és ellátmányt biztosított a Zöld Naphoz. A nap záró eseménye a fa ültetés volt, ami a „Hévízért” Városvédő,- fejlesztő, Kulturális Egyesület szervezésében valósult meg. Bízunk benne, hogy jövőre is hasonló nagy számú résztevővel tudjuk megrendezni a környezetvédelmi napot és így közösen tudunk tenni városunk tisztaságáért.


2008-as pályázataink
Az egyesület ismét pályázatot nyújtott be a Turisztikai Célerőirányzat felhívására. A pályázat célja marketingeszköz fejlesztés, mi ennek keretében a városi invitatív kiadvány finanszírozására pályázunk. A felhívás keretében 20.000 magyar, német, angol és 10.000 orosz nyelvû invitatív kiadvány támogatására pályázunk. Eredmény júliusra várható a 3,6 milliós összköltségû pályázatunkra.
Ugyanezen pályázat keretében a Hévízi Kistérségi irodával közös pályázatot is nyújtunk be, kistérségi invitatív kiadvány készítésére. A kistérségi kiadvány a 8 település (Hévíz, Alsópáhok, Cserszegtomaj, Felsőpáhok, Nemesbük, Rezi, Sármellék és Zalavár) turisztikai bemutatását célozza meg, kistérségi és balatoni térképpel kiegészítve. Az egyesület vállalta a marketing részek elkészítését, valamint a felmerülő önrész közel 50%-át. A pályázat keretében 10.000 db magyar, német és angol nyelvû prospektus valósulhat meg.
Az egyesület pályázik a Zala Megyei Közgyûlés turisztikai pályázati kiírására is. 3,8 milliós összköltséggel megvalósuló online marketing kampány lebonyolításához igényeltünk támogatást, amely keretében belföldi és külföldi turisztikai honlapokon történő megjelenéseket szervezünk Hévíz város ismertségének növelése érdekében. Eredmény májusra várható a támogatási döntésről.
Továbbra is figyelemmel kísérjük a pályázati kiírásokat, és minden lehetséges alkalmat megragadunk plusz források bevonása érdekében.

Duna Televízió programajánló
Duna Televízióban „Duna tér” címmel elindított turisztikai és kulturális programajánlóban áprilistól napi rendszerességgel megjelennek a hévízi és a kistérségi programok.
A mûsor hétköznap 2 alkalommal, hétvégén 3 alkalommal jelentkezik. Ez azt jelenti, hogy minden nap a Duna tér adásában a mûsor felhívja a nézők figyelmét a következő napi/heti programokra Hévízen, ezáltal bemutatva, hogy városunkban izgalmas kulturális és szórakoztató programok zajlanak, amelyekre az év minden szakaszában érdemes városunkba látogatni.

Hévíz Város Bora 2008.
2008-ban a Bezerics - Németh Borház Kft. Sauvignon Blanc száraz fehér bora (2007-es évjárat) viselheti a Hévíz Város Bora címet. Második alkalommal került megválasztásra a város bora, melynek keretében idén tizenhárom bor közül választotta ki a szakmai zsûri a megtisztelő cím tulajdonosát. Míg tavaly kizárólag cserszegi fûszeresekkel nevezhettek a pincészetek, addig idén szélesedett a választék.
A 2007-es város borát még április 20-ig árusítják tagjaink, ezután már csak a 2008-as bor lesz forgalomban. Kérem Önöket, hogy amennyiben igényt tartanak az új városborra, azt mennyiség megjelölésével jelezzék e-mailben április 17-ig.
A bort forgalmazó helyekről idén is szórólapot készítünk, amit a Tourinform Irodában is terjesztünk.

(Forrás: HÉVÍZI TV)