MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendkívüli testületi ülés
Indulhat a Dombi sétány járda és csapadékvíz elvezetésének kivitelezése valamint a Bartók Béla utcai útfelújítás és csapadékvíz elevezetés II. üteme. A kivitelezésre szóló pályázatok lezárultával Hévíz Város Önkormányzatának Képviselőtestülete rendkívüli ülésen döntött a beérkezett ajánlatokról.

A munkálatok elvégzésére az önkormányzat az idei évi költségvetésben külön keretet biztosított. A régóta tervezett Dombi sétány kialakítására a Horváth-ÉP Kft. nyújtotta be a legkedvezőbb ajánlatot. A társaság közel 4,9 millió forintos áron, hetvenöt méter hosszban, 220 centiméter szélességben építi ki a Dombi sétány járdáját valamint a Zrínyi és Fortuna utcák közötti lépcsősort. A kivitelezés határidejét a szerződéskötéstől számított egy hónapon belül vállalta a pályázó.
A Bartók Béla utca útfelújítási és csapadékvíz-elvezetési munkáit a terület átadásától számított huszonöt nap alatt 2,7 millió forintért vállalta a pályázat nyertese, a GEOSTART Kft.
A testület a rendkívüli ülésen megtárgyalta a Római Katolikus Plébánia kérelmét is.
A Szentlélek templom tetőszerkezete az elmúlt évtized alatt megsérült, így a csapadékosabb időszakokban beázik az épület. A javítás bekerülési költsége várhatóan meghaladja a nyolcmillió forintot. Az egregyi templom tavalyi homlokzat-felújítása után az egyházközség anyagi tartalékai már nem elegendőek a tető felújítására, ezért Kiss László plébános hárommillió Ft-os önkormányzati támogatási kérelmet nyújtott be a testülethez. A képviselők a város 2008. évi költségvetésének módosításával biztosították, hogy a kérelmezett összeget a plébánia megkapja, s így még a tél beállta előtt elvégeztesse a szükséges javításokat.

(Forrás: Hévízi TV)