MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Közmeghallgatás
Megtartotta közmeghallgatását Hévíz Város Önkormányzatának Képviselőtestülete. A 2008. évi munkáról Vértes Árpád polgármester számolt be, részletesen ismertetve a különböző feladatterületeken végzett tevékenységeket. Mindenek előtt a megvalósított fejlesztésekről szól. Beszámolt arról, hogy számos olyan tervezésen túl van a város, mely a későbbi beruházásokat készíti elő.

Ezek közt elkészült a Hévíz-Alsópáhok közti elkerülő út kiviteli és kisajátítási terve valamint az új autóbusz-pályaudvar engedélyezési terve. Több beruházás elkészült, pl.: megépült a nagyparkoló új forgalmi csomópontja, a Dombi sétány, megvalósult a Hévízi TV épületének rekonstrukciója, elkészült a Babócsay utca szennyvízcsatornázása. Pályázati támogatással sikerült elvégezni a Hunyadi és a Martinovics utcák burkolat-megerősítését, s ugyancsak külső forrás bevonásával kezdődött meg az orvosi rendelő akadálymentesítése. A napokban derült ki, hogy pozitív elbírálásban részesült az önkormányzat pályázata a belvárosi rekonstrukció I. ütemére, s ezzel elindulhat a régóta tervezett fejlesztés.
Vértes Árpád a továbbiakban részletes tájékoztatást adott az intézmények mûködéséről, a szociális ellátásban vállalt feladatok teljesítéséről, a kulturális- és sport tevékenységekről valamint a kistérségi társulás eredményeiről.
A lakossági hozzászólások közt elhangzott a közútkezelő tulajdonában lévő útszakaszokon további gyalogátkelőhelyek létesítésének igénye. A helyi piac hiányáról szóló felvetésre pozitív válasz hangzott el, hiszen várhatóan sikerül megoldani a kérdést. Idén is többen szorgalmazták a helyi tömegközlekedés elindítását, ami azonban a túlzott többletkiadások miatt várhatóan most is elhúzódik (A számos törvényi kitétel mellett akadályozó érv, hogy a veszteség finanszírozását az önkormányzatnak kellene vállalnia, mialatt az Európai Unió tagállamaiból érkezőket ugyanazokban a kedvezményekben kellene részesíteni, mind a hazaiakat. A 65 év felettiek ingyenesen utazhatnának a helyi vonalakon is, ami a veszteséget növelné.- a szerk.) A közlekedéssel kapcsolatban a taxisok felvetették, hogy a keszthelyiek által beállított ún. iránybusz tovább rontotta pozícióikat. A korábbi bejelentésekkel ellentétben nem csak a két város közt fuvaroznak utasokat, hanem Hévízen belül is. Az érdekeket sértő üzleti magatartás megszüntetése érdekében hatékonyabb intézkedést várnak az érintettek az önkormányzattól. A Babócsay utca északi részén járda építését szorgalmazó lakó arról kapott tájékoztatást, hogy a feltételeket a város egyedül nem tudja megoldani, a szûkös hely miatt szükség van arra, hogy az érintettek tulajdonosok lemondjanak saját telkük egy részéről. Az önkormányzat tulajdonában lévő Hotel Aquamarin Kft. 100 millió Ft-os hitelből megvalósuló felújítása nem jelent anyagi kockázatot a városra. Mindezt Németh József a szálloda igazgatója válaszolta egy kérdés kapcsán. Mint mondta, bevételeik garantálják a biztonságos visszafizetést, az árképzés pedig előrevetíti, hogy a hotel nem jelent konkurenciát a szobakiadók számára. A szobakiadók szövetségének elnöke mindezt vitatta és megkérdőjelezte a beruházás koncepcióját.
A közmeghallgatáson elhangozott felvetésekkel kapcsolatban az önkormányzat a későbbiekben megvizsgálja illetékességét és feladatait.

(Forrás: HÉVÍZI TV)