MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A hévízi képviselő-testület februári üléséről jelentjük...
Csaknem harminc napirendi pontot tárgyalva, február utolsó keddjén tartotta havi soros ülését a hévízi önkormányzat képviselő-testülete. Zárt ülésen született döntés az Aquamarin Szállodaipari Kft. ügyvezetőjének munkabéréről, egy parkolóhely megváltási ügyben, egy hulladékszállítási-díj mérséklésével kapcsolatos kérdésében, illetve a városközpont rehabilitációs pályázat projektfejlesztési, megvalósítási, végrehajtási és elszámolási feladataira a projekt menedzsmentet támogató szervezet pályázati nyertesének kiválasztásáról.

Módosítottak a költségvetési rendeleten

A város 2008. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása – az eseti kereset-kiegészítés előirányzatának módosulása, a központosított állami támogatások előirányzatának változása, valamint a központosított és kötött állami támogatás végleges összegének ismerete és az előirányzatokkal való egyezősége miatt – vált szükségessé. A gyógytelepülés költségvetését 2.998.126.000 forint bevételi és ugyanennyi összegû kiadási főösszegre módosították. A tervezet alapján biztosított maradt az önkormányzat valamennyi intézményének megfelelő szintû mûködése.

Módosították a szociális ellátásokról szóló rendeletet

Napjaink egyik legégetőbb problémája a tartós munkanélküliség, amely jelentős részben a gazdasági szektorok átalakulásának, a gyorsan változó munkaerő-piaci viszonyoknak a következménye. A szakképzetlen munkavállalók, továbbá a gazdaság által már nem keresett szakképzettséggel rendelkezők általában kiszorulnak a munkaerő-piacról, és egyre jelentősebb arányban válnak a segélyezési rendszer alanyaivá Hévízen is. A segélyezési rendszer aktív eszközeire kell ezért rátérni, ami azt jelenti, hogy a közfoglalkoztatásban, a munkaerő-piaci programban való részvételre és a képzésre kell a hangsúlyt és a segítés módját helyezni. Cél, hogy a munkára képes, tartósan munkanélküli személyek a korábbiaknál fokozottabb mértékben vegyenek részt valamely közfoglalkoztatási formában annak érdekében, hogy rendszeres munkajövedelemhez jussanak. Ennek érdekében szükséges megalkotni a települési közfoglalkoztatási tervet, amelyben az önkormányzat együttmûködik a munkaügyi szervezetekkel. Az aktív korú, hátrányos munkaerő-piaci helyzetû személyek támogatásának rendszerében bekövetkezett alapvető törvényi változás a helyi rendeletalkotást is közvetlenül érinti, ezért volt szükség a helyi rendelet átalakítására.

Nőnek egyes térítési díjak

A személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások térítési díja a szolgáltatási önköltség és a normatív állami hozzájárulás különbözete. A szolgáltatási önköltség a szolgáltatás kapcsán felmerült ráfordítások, önkormányzati intézményeknél felmerülő költségek egy szolgáltatási egységre (ételadag, szolgáltatási óra, nap) számított értéke, melyet az előző év adatai alapján, a tárgyév március elsejéig kell megállapítani. A szolgáltatási önköltség év közben egy alkalommal korrigálható, ha azt a tárgyidőszaki folyamatok indokolják. A szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, a nappali szociális ellátás, a bentlakásos intézményi ellátás és a gyermekétkeztetés térítési díjai is emelkedtek, de a különböző szolgáltatásokért fizetendő személyi térítési díjak összegét továbbra is behatárolja az ellátásban részesülő jövedelme, vagy a családban egy főre jutó jövedelem.

Emelkedett a munkahelyi étkeztetés díja is

A GAMESZ-konyha adminisztrációját segítendő, az élelmezési munka támogatására március elsejétől munkába állítják az új számítógépes dietetikai és élelmezési, raktárgazdálkodási modult. Az önkormányzati intézményekben folyó munkahelyi étkeztetés intézményi térítési díjai is emelkednek március elsejétől. A támogatott étkezés bruttó térítési díja 448, az engedélyezett intézményi dolgozók 499, a nem munkaviszonnyal rendelkező „vendégétkezők” 637 forintot fizetnek majd az ebédért

Újra a „HÉVÍZ” név használatáról

A testület a „Hévíz” név használatáról szóló önkormányzati rendelet alapján megadott névhasználati engedélyeket hatályon kívül helyezte. A rendelet a mindennapok gyakorlatában nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket, hisz 1998. és 2003. között mindösszesen hét esetben adott névhasználati engedélyt a testület, ráadásul az ebből származó bevételek is jóval a várakozások alatt maradtak. Tavaly és tavalyelőtt pedig már kérelem sem érkezett. Fentiekre tekintettel az érintett vállalkozások névhasználati díjfizetési kötelezettségét március elsejétől megszüntették.

Víz –és csatornadíj támogatás

A költségvetéséről szóló törvény egyik melléklete a helyi önkormányzatok által felhasználható központosított előirányzatok között szabályozza a lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatását. Az állami költségvetés e célra 4.500 millió forintot különített el. A támogatást azok a települések igényelhetik, amelyek esetén – önkormányzati, állami vagy egyéb szolgáltatók által végzett lakossági közmûves vízellátást és szennyvízszolgáltatás, valamint a más vízközmû társaságtól vásárolt (átvett) lakossági célú ivóvíz–ráfordításai magasak. Mivel Hévíz utóbbi kategóriába soroltatott, megkereste az önkormányzatot a DRV Zrt., és a szolgáltató – az előző évekhez hasonlóan - levélében felajánlotta, hogy a központosított támogatás igénylésére közös pályázat kerüljön benyújtásra. A közös pályázatot a zánkai önkormányzaton, mint gesztor önkormányzaton keresztül lehet beadni. A testületet hozzájárult, hogy a város a lakossági víz és csatornaszolgáltatás központosított állami támogatásának igényléséhez összeállítandó pályázathoz, mint társpályázó csatlakozik. Nyertes pályázat esetén a támogatás által a lakosságot terhelő magas fajlagos ráfordítások csökkenthetők lesznek –ezért is született egyhangú „igen” döntés.

Településszerkezeti terv módosítás

Az új Balatoni törvény változtatásainak szellemében kellett elvégezni a Hévíz város építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló rendeletének módosítását, illetve karbantartását. A Fecske utcától északra eső területrészen, a Középdûlő és Németirtás mellett el kell indítani a településrendezési tervek módosítását, elkészítését, hogy a belterületbe vonás a későbbiekben elindulhasson. A Balatoni törvény előírja, hogy új belterületet „utcahatárosan” nem lehet kialakítani, ezért a Karmacs felé vezető út nyugati oldalán is kialakításra kerül majd egy, 60-80 méter szélességû beépíthető sáv. A Négyszögdûlő menti, jelenlegi mezőgazdasági besorolású terület egyes telkeinek keleti sávja is belterületbe vonható lesz. Az elővásárlási jog fenntartását továbbra is szükségesnek mondták ott, ahol fejlesztési, intézménybővítési területekként szóba jöhető ingatlanok találhatók. Az elővásárlási jog fenntartását négy telek vonatkozásában nem tartották szükségesnek. A településrendezési eszközök módosításának terveire a polgármester kér majd tervezői ajánlatot.

Városi parkolási rendszer üzemeltetése

A város közterületi parkolóit az önkormányzat 2006. január 6. napjától a Bartex Zrt.-vel kötött haszonbérleti és üzemeltetési szerződés alapján üzemeltette. Az üzemeltetést a képviselő-testület jóváhagyásával 2006. november közepétől a BATÉP Kft. végezte, a Bartex Zrt. kezesség vállalása mellett. Mint közismeret, az üzemelés során számos probléma merült, fel különösen a haszonbérleti díj tartozással kapcsolatban. A tartozás rendezése érdekében a képviselő-testület egy évvel ezelőtt engedélyezte a részletfizetés lehetőségét. Az üzemeltető a fizetési kötelezettségeinek ennek ellenére is csak részben tett eleget. A tartozás kiegyenlítése érdekében a képviselő-testület tavaly májusban a BATÉP Kft ajánlatát elfogadta, és a tartozás fejében beszámított hétdarab parkoló automatát. Ezen eszközök telepítésével teljessé válhatott a rendszer korszerûsítése. A városi parkoló-rendszer üzemeltetésére vonatkozó haszonbérleti szerződés közös megegyezéssel tavaly október végével megszûnt. A szerződés felbontás elfogadása után felhatalmazták a polgármestert, hogy a városi parkolási rendszer üzemeltetésének és üzemeltetésének szabályozási kérdéseit az eddigi tapasztalatok alapján tekintse át. Új ajánlati felhívást bocsátottak ki a városi parkolási rendszer üzemeltetésére, de az eljárást eredménytelennek nyilvánították, majd megbízták a Gamesz vezetőjét, hogy a városi parkolási rendszert az önkormányzati rendelet érvényesítésével átmenetileg üzemeltesse. A Gamesz tavalyi év novemberétől az előírásoknak megfelelően üzemelteti a városi parkolási rendszert. Január végéig bruttó 5,6 millió forint bevételt realizáltak. Az üzemelés személyi és dologi kiadásai három hónap alatt 2,1 millió forintra rúgtak. A rendszer haszonbérleti üzemeltetését március végéig a Gamesz látja el, és a szervezet készít majd egy, a testület által is jóváhagyott koncepciót a további mûködésre. A napirendhez majd minden képviselő hozzászólt. Abban teljes egyetértés mutatkozott, hogy a GAMESZ által vezényelt mûködtetés nyugalmat, kiegyensúlyozott állapotokat, megnyugvást, jó körülményeket, vendégbarát fogadási feltételeket eredményezett mind a helyiek, mind a vendégek körében.

Az önkormányzat támogatási keretének felosztása

Az adott évi költségvetési rendeletében a testület minden évben jelentős összeget biztosít céljelleggel és mûködésre támogatás címén különböző civil és társadalmi szervezetek részére. A támogatások végleges pénzeszköz-átadás formájában megállapodások alapján kerülnek a támogatottak részére. Míg 2005-ben 119, 2006-ban 111,4 , 2007-ben 123,5, tavaly 131,3, addig 2009-ben 130,6 millió forint szétosztásáról döntöttek. Rögzítették az elsődlegesen támogatható célokat és a szervezetek körét. Elsődlegesen a helyi -és a kistérség önszerveződő közösségei kaptak támogatást. A felkérés esetén, a város rendezvényein közremûködő hévízi mûvészeti csoportok mellett a város biztonságát, idegenforgalmát, sportéletét szolgáló szervezetek jutottak pénzhez. Nem maradtak ki a közszolgálati tevékenységet ellátók és a szociális és egészségügy területét segítők sem. Az elvárások persze mindig magasabbak a lehetőségeknél. A kérelmezők száma és a kérelemben megjelölt összegek növekednek, hiszen a civil szervezetek megélhetése is egyre körülményesebb, hisz a jelenlegi gazdasági válság, még kritikusabbá teszi mûködésüket. 32-32 millió jutott a Hévízi Sportkörnek és a Hévíz Turizmus Marketing Egyesületnek. A Bursa Hungarica ösztöndíjra 3,8, a Musica Antiqua Együttesnek pedig 1,2 milliót juttattak. A rendőrőrs térfigyelő rendszer üzemeltetéséhez kétmilliós, a Hévízi Önkéntes Tûzoltó Egyesület épületbővítéséhez másfélmilliós lesz a pénzeszköz átadás. Tizenhat jelentkező egymilliónál kisebb támogatási összeghez jutott. Bár a pénzügyi bizottság apró részletességgel és nagy alapossággal, a prioritások maximális figyelembevételével döntött a felosztható támogatási pénzekről, mint mindig, ezúttal is, majd minden képviselő elmondta a véleményét a keretfelosztásról. Elhangzottak számonkérések, javaslatok, újabb ötletek, de azt senki nem említette, hogy milyen keretből, kinek-vagy minek a terhére történjék a kért teljesítés.

Módosult a Bibó AGSZ alapító okirata és szakmai programja

Kiegészítésre szorult, ezért módosítani kellett a Bibó István AGSZ pedagógiai programját, illetve alapító okiratát. Változott a gimnáziumba történő bekerülés feltételi rendje, illetve a szakmai képzésre vonatkozóan, és a diáksport szakfeladattal kapcsolatban is apróbb változtatásokat kellett végrehajtani. Mint arra Rábai József utalt, az előterjesztés késéssel érkezett a testület elé. Nagy Boldizsár igazgató megerősítette a szakanyag testület elé érkezésének csúszását, de mint mondta, a felvételi eljárások rendje mindvégig követte a törvényi előírásokat. A tanulók szülei, az iskolák, az oktatási hatóságok időben és korrekt formában értesültek a felvételi eljárás megváltozott menetéről.

Nőtt a védőnői szolgálat körzete

A Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény Védőnői Szolgálatának II. számú körzetét úgy módosította a testület, hogy a körzet ellátási területébe április elsejétől Zalaköveskút község is beletartozik. A 27 fős lélekszámú településen egyébként nem él 0-6 éves korú gyermek. A körzetszékhely változatlanul a József Attila u. 2. szám alatt került bejegyzésre. A II-es jelzésû védőnői szolgálat, mint kötelezően ellátandó egészségügyi alapellátás Hévízen kívül, eddig csak Nemesbük községet érintette. A védőnők egyébként jelenleg három körzetben 271 gyermekre és 27 várandós anyára felügyelnek. „-Tisztán, rendben, fegyelmezetten és panaszbejelentés nélkül mûködik a Teréz Anya Intézmény” mondta Vértes Árpád, aki egyúttal köszönetét tolmácsolta Vági Ferencné intézményvezetőnek.

Terítéken a közrend és közbiztonság

Hévíz közrendjének alakulásáról, a helyi közbiztonság helyzetéről készült előterjesztésről is tárgyalt a testület. Mint azt az előterjesztés is tartalmazta, tizenöt évvel ezelőtt helyes döntést hozott a település, amikor kezdeményezte a helyi rendőrőrs létrehozását. A közbiztonsági helyzete ugyanis jelentősen javult, melynek a létrejöttében és fenntartásában kulcsszerep jutott az önkormányzatnak éppúgy, mint a rendőrségnek.
Idén mind a szakmai, mind a tudományos, mind pedig a civil kezdeményezésekre nyitottan elsősorban a bûnmegelőzésre, illetve az új bûnelkövetési módszerek elleni védekezésre kell fektetni a hangsúly. Ezt már dr. Vajda Gábor, a hévízi rendőrőrs parancsnoka jelentette ki a napirend tárgyalásakor. A szervezett bûnözői csoportok ellen is csak közös fellépéssel várható eredmény. Az őrs mûködésének technikai feltételei továbbra is elfogadhatónak, jónak értékelhetők. Az elmúlt évben két fővel emelkedett a hivatásos állomány létszáma. A nyári idegenforgalmi szezonra vezényelt rendőri állomány - a rendőrőrsön történt elhelyezésük ellenére - az elmúlt évekhez képest kevesebb időben tudott szolgálatot teljesíteni Hévíz területén. A szezonban az idegen nyelveket beszélő diáktolmácsok segítségével minden külföldi sértettnek megfelelő színvonalú segítséget tudtak biztosítani. Átszervezték a szolgálatellátások végrehajtási idejét, és jelentős mértékben megnövelték a szolgálatirányító beosztottak közterületi jelenlétét. Az eseményekre történő reagálási idő –az ügyeletkiváltó telefonrendszernek köszönhetően- nem romlott. A Rendőrőrs állományában jelenleg két fiatal beosztott állandó hévízi lakos is dolgozik. A város területén kiemelkedően súlyos, életelleni bûncselekmény az elmúlt évben sem történt. Személy ellen négy esetben valósult meg olyan testi épséget sértő cselekmény, amely elérte a büntetőjogi felelősségre vonás szintjét. Az „egyszerû” alkalmi lopások száma 89-ről 61-re csökkent, azonban 20 esetről 30-ra emelkedett a betörések száma. Ezt tulajdonképpen egyetlen bûnözői csoport jelenléte okozta, őket tavaly szeptemberében elfogták. Hévízen az erőszakos-garázda jellegû elkövetési mód továbbra sem jellemző, sokkal inkább érezhető, hogy azon üzletek és lakások sérelmére követnek el alkalmi lopásokat illetve betörést, melyek védelmi felszerelés illetve riasztó berendezés nélkül állnak. Főként a nyári idegenforgalmi szezon hónapjaiban emelkedik a jogsértések száma. A város területén tartott rendezvényeknél 44 esetben 108 fő rendőr teljesített felügyeleti illetve biztosító szolgálatot. A területen történt bûncselekmények a lakosság hangulatát nem befolyásolták kedvezőtlen irányba. Az átutazó bûnözők kiszûrése, a magas fokú bûnözői szervezettséget és elszántságot mutató betörések megelőzése elsődleges feladat marad továbbra is. A bûnügyi tevékenységet szakszerûen, a törvényes keretek között, az előző évi eredményeken javítva végezték. A Hévízi Rendőrőrs állománya által végrehajtott rendőri intézkedések jogszerûek voltak, az ellenük érkezett panaszok megalapozatlanságuk miatt minden esetben elutasításra kerültek. Bertalan János keszthelyi rendőrkapitány is megerősítette, a létszámhiány ellenére a hévízi őrs jó színvonalon végezte munkáját.

Beszámolt munkájáról a polgárőr egyesület

Kecskés Annamária elnök készítette a 2003. májusában újjászerveződött, majd negyedszáz tagot számláló Hévíz Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tevékenységéről szóló előterjesztést. Az önkormányzattal illetve a rendőrséggel kötött együttmûködési megállapodás értelmében végzett szolgálatok alatt kiemelt figyelmet fordítottak a bûncselekmények megelőzésére, a közrendvédelemre. A tavaly félmilliós önkormányzati támogatást kapott egyesület tagjai többször ellenőrizték az önkormányzathoz tartozó intézmények környékét, és több alkalommal kellett figyelmeztetni a fiatalokat a balestek megelőzésére. Az Országos Polgárőr Szövetségtől (OPSZ) a nyári idegenforgalmi pályázaton százezer forintot nyertek, amelyből télikabátokat vettek. Vásároltak egységes sapkákat és sötétkék farmernadrágokat. További formaruha beszerzésre (mellény, póló) idén is pályáznak majd. Idén egy fiatalabb, mûszakilag megfelelőbb állapotú gépkocsira szeretnék lecserélni szolgálati jármûvüket. Az elmúlt évben 646 szolgálati órát letöltve, mintegy 4200 kilométert tettek meg járőrözéssel a város területén. Részt vettek a fesztiválokon, és kiemelt nyugdíjfizetés időszakában segítették a postát is. Összesen 127 óra közös rendőr – polgárőr szolgálatot adtak, és közremûködtek bûnelkövetők ártalmatlanná tételében. Biztosították a Drogmentes Magyarországért Maraton futás útvonalát Július elején az országos polgárőr napon Szabóné Losonczi Zsuzsanna megkapta a polgárőr aranykeresztet és a vele járó jutalmat. A sikeres rendőrség-polgárőrség akció után, októberben, Kecskés Annamária és Ambrus Sándor elismerő oklevelet vehetett át Vértes Árpád polgármestertől, dr. Tiborcz János Zala-megyei rendőrfőkapitány, és dr. Bertalan János keszthelyi rendőrkapitány jelenlétében. A polgárőrök, akik munkájukat önként, térítés nélkül végzik, a jövőben mindenképp szeretnék növelni egyesületük létszámát.
Gelencsér Hédi, a közbiztonság elnökeként örömmel vette, hogy végre megszûnt az egyesület mélyrepülése, és jó színvonalú munka indulhatott meg olyan tagok részvételével, akik valóban vállalják az áldozatkész szolgálatban töltött részvételt. Az elvégzett munkához a polgármester is gratulált.


A Hévízi Önkéntes Tûzoltó Egyesület munkájáról

A Hévízi Önkéntes Tûzoltó Egyesület munkájáról Strázsai Zoltán elnök készített előterjesztést. Az 1924-ben alakult HÖTE Hévíz városának legidősebb civil szervezete. Az egyesület tagsága jelenleg 55 fő, ebből nyolc vezetőségi tag: Strázsai Zoltán elnök, Ötvös Attila parancsnok, Losonczi Vilmos parancsnokhelyettes, Kása Lóránt titkár, Csongrádiné Olasz Sára gazdasági vezető, Pálcás Péter szertáros, Nagy Róbert vezetőségi tag, Németh László vezetőségi tag. A vezetőségi tagok közül két fő hivatásos tûzoltó is egyben. Tavaly év elején a tûzoltósággal és a katasztrófavédelemmel megkötött együttmûködési megállapodásukhoz híven (ami egyébként a pályázatokon való sikeres részvétel követelménye is), a szorosabb együttmûködés eredményeként a keszthelyi tûzoltók több hévízi tûzesethez riasztották őket, munkájukat segítendő. A szertár felújítási munkálatai a befejező stádiumba értek. Ehhez az önkormányzati és az Országos Tûzoltó szövetség pályázati támogatása teremtett forrást. Befejezték az épületgépészeti munkálatokat, a szobák kialakítása már a berendezésnél tart, elkészült az új megnövelt garázskapu, mely a szertárat alkalmassá teszi tûzoltó gépjármû fogadására. A Zala Megyei Tûzoltóbál februári rendezvényének zökkenőmentes lebonyolításában jelentős szerepet vállalt az egyesület is. A helyi ifjúság bevonásával rendszeresen indulnak csapataik az ifjúsági fiú és leány, valamint a felnőtt férfi kategóriában a hagyományos 800 l/perces kismotorfecskendő, és a hagyományőrző CTIF versenyszámokban. A Zala Megyei Önkéntes Tûzoltóversenyt ismét szép eredményeket hozott a csapataiknak. Az összetett csapatverseny kategóriában, mely a legeredményesebb önkéntes tûzoltócsapatnak járó Zalakarosi Vándorserlegért folyt, Hévíz csapata első helyezést ért el. A Tûzoltóverseny nyitóünnepsége keretében kitüntetések és emlékérmek átadására került sor. Itt, érdemeik elismeréseképpen, Schilinger András volt vezetőségi tag és Strázsai Zoltán az egyesület elnöke kaptak emlékérmet a Zala Megyei Tûzoltó Szövetségtől. Mivel az Ifjúsági vegyes csapatunk 2. helyezést ért el a Zala Megyei Önkéntes Tûzoltóversenyen, Hévíz is képviselte Zala Megyét az Országos Ifjúsági Tûzoltóversenyen ifjúsági CTIF versenyszámban, ahol a Hévízi csapat az akadálypályán elért teljesítményével a második helyet szerezte meg, a váltófutásban a kilencedik helyet, így összetettben a harmadik helyezést ért el csapatuk. Augusztusban az évi rendszeres Tûzoltó Ifjúsági Táborozáson vettek részt az ifjú tûzoltóik. A lakosság tûzvédelmi, vagyonbiztonsági éberségét felkeltő tájékoztatásunk, figyelmeztetésünk jelent meg a Hévíz és Kistérsége folyóiratban, mely a karácsonyfatüzek megelőzéséhez és az ünnepek alkalmával is, a lakossági figyelem felhívásához járult hozzá. Szeptemberben pályázati és önkormányzati forrásból nagyteljesítményû zagyszivattyút vásároltak, mellyel hatékonyabban láthatják el a katasztrófa-elhárítási feladatokat.

Pályázat közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztése

A testület, mint az Illyés Gyula Általános és Mûvészeti Iskola valamint a Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda fenntartója pályázatot nyújt be a „Bölcsődék és közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztése, valamint közösségi buszok beszerzése” címû pályázatra. A pályázathoz szükséges 5-5 milliós önerőt a költségvetés pályázati alapjának terhére biztosítják. A sikeres pályázaton elnyert pénzből a Brunszvik óvoda egregyi telephely épületének hőszigetelése, akadálymentesítése, és világításkorszerûsítése válik elérhetővé. Továbbá megvalósulhat az általános iskola világításkorszerûsítése, a sportcsarnok és főépület közötti üvegfolyosó modernizálása. A két intézmény húsz százalékos önerővel plusz 40 millió forint pályázati összeghez juthat.

„Kompetenciaalapú oktatás – egyenlő hozzáférés”

A testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a „Kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” címû pályázat kiírójával megkösse a megbízási szerződést. A testület a pályázaton igényelt összeget az általános iskola és a Bibó AGSZ esetén 25-25 millió, a Sugár utcai óvoda valamint az Egregyi ovi esetében 7-7 millió forintban határozta meg. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jelenleg iktatás alatt lévő pályázatát Bertók Sándor oktatási szakértő készíti el.

Beszámoló, tájékoztató, tudomásul vétel

A testület elfogadta a közbiztonsági bizottság 2006-2008. években végzett munkájáról szóló beszámolót és elfogadták a hivatal közterület-felügyelőinek tevékenységét részletező előterjesztést, illetve az idegenforgalmi szezonra való felkészülésükről beszámoló anyagot is. A testület valamennyi tagja a jogszabály által előírt határidőben teljesítette vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét. A teljesítésről adott jelentést a testület tudomásul vette.

(Forrás: A Városháza sajtóreferense)