MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendkívüli testületi ülés Hévízen
Szeptember utolsó keddjén a városháza polgármesteri tárgyalójában tartotta szeptemberi rendkívüli ülését a hévízi képviselő-testület. Az ülésen Vértes Árpád polgármester vezetésével mindössze négy napirendi pontot tárgyaltak végig. Mindegyik napirendet teljes képviselői egyetértés mellett sikerült elfogadni.

A testület döntött arról, hogy részt vesz a Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása és a Hévízi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása által a NYUDOP „ A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése” címû pályázati felhívására benyújtásra kerülő integrált turisztikai térségfejlesztési 85 százalékos támogatási intenzitású projektjében. A Hévízt érintő projektelemek között kerékpáros, orientációs, információs táblák felállítása, esőbeálló létesítése és különféle városmarketinget segítő anyagok kiadása szerepel. Több képviselő javaslatát elfogadva arról is döntés született, hogy akár az 1,2 milliós önrész felemelésével segítsék érintőképernyős információs pultok üzembe állítását.
A költségvetési szervek által ellátott feladatok meghatározását tartalmazó szakfeladatrend jövő januártól változik. Az új szakfeladati rendszerre való áttérés miatt vált szükségessé az önkormányzathoz tartozó intézmények és a polgármesteri hivatal alapító okiratainak módosítása, a módosító okiratok elfogadása, valamint az egységes szerkezetû alapító okiratok jóváhagyása.
A gyalogos övezet kialakításához kapcsolódó, a belváros arculatát teljesen megváltoztató beruházás I. üteme folyamatban van. A belváros életében úgy idegenforgalmi, mint forgalomtechnikai szempontból kulcsfontosságú szerepet betöltő Petőfi utca rendbetétele csak a városközpont rehabilitáció II. ütemében szerepel. A rekonstrukciós munkálatok megkezdését követően pedig szerepe hangsúlyosabbá válik azáltal, hogy a belvárosi forgalom még inkább ráterhelődik. Ezért kell legalább az építési munkával nem járó útburkolat felújítási, aszfaltozási munkák elvégzéséről mielőbb gondoskodni-döntött a testület. A gyógytelepülés idei költségvetése a Petőfi utca útfelújítására viszont nem irányozott elő fedezetet. Ezért került táblázatos formában a képviselők elé azoknak a fejlesztéseknek, beruházásoknak a tényleges költségigénye, amelyek vonatkozásában a beszerzési eljárásokat már lefolytatták, és a megvalósítás várható költsége is többé-kevésbé ismert. A tervezett előirányzatból maradványként közel 17,5 millió forint csoportosítható át. Jelentős összegeket sikerült spórolni a Bartók u. Jókai u., Honvéd u. Dombi sétány és Templom köz felújításakor. Előzetes kalkuláció alapján a Petőfi utca útburkolatának felújítási költsége mintegy 15 millió forintra rúg majd.
A legfontosabb napirendi pont a városközpont funkcióbővítő fejlesztéséhez kapcsolatos közbeszerzési ajánlati felhívás módosítása volt. A testület által szeptember közepén elfogadott ajánlati felhívást a Közbeszerzések Tanácsa mellett mûködő Szerkesztő Bizottság (SZB) javításra visszaküldte a testületnek. Ki kellett egészíteni a felhívást azzal az érvrendszerrel, hogy a magas –és mélyépítési munkálatok miért egy kiírás keretében kerültek kibocsátásra. A SZB a gazdasági és pénzügyi valamint mûszaki-szakmai alkalmasság feltételrendszerében „beállított” egyes követelményeket túlzó mértékûnek ítélte. A SZB javaslatait a legtöbb helyen elfogadták azért, hogy jó áron, jó minőségben, garantált teljesítés mellett sikerüljön kifogástalan formában lebonyolítani a mindenki által áhított projektet. Elfogadták Rábai József javaslatát is, mely szerint külön napirendi pont keretében havonta kap tájékoztatást a testület a beruházás tényleges állásáról, helyzetéről.

(Forrás: A Városháza sajtóreferense)