MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Októberi marketing hírlevél
A Hévíz Turizmus Marketing Egyesület legfrissebb, októberi hírleveléből tájékozódhatnak többek között a szervezet legutóbbi pályázati sikeréről, taglétszámának bővüléséről, őszi-téli médiakampányairól. Megtudhatják, milyen szolgáltatással bővíti meglévő kínálatát a Tourinform Iroda, s azt is, hogyan sikerült Hévíz szentpétervári bemutatkozása. A részleteket itt olvashatják!

HÍRLEVÉL 2009. október

Újabb pályázati siker
Második alkalommal vettünk részt a megye turisztikai egyesületeinek meghirdetett pályázatán, amint a tavalyi évben is a maximális összeget ítélték meg számunkra. Egyesületünk idén is sikerrel pályázott a Zala Megyei Közgyûlés által kiírt „Zala megye turisztikai együttmûködési rendszere kiépülésének támogatása” címmel meghirdetett pályázatára. A tavalyi összeggel megegyezően ismét 800.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk, ami eddigi munkánk elismerését is jelzi. A projekt keretében kiadványkészítés, sajtó megjelenés valamint a vidéki rádiókampányunk megvalósítása folyik.


Üdülési Csekk elfogadó hely lesz Hévízen
Hosszú idő után lehetőség nyílt arra, hogy a Tourinform Iroda csatlakozzon az Üdülési Csekk elfogadó helyek hálózatához. Az együttmûködési megállapodást a napokban írtuk alá, így 2010. január 1-től már Hévízen is lehetősége lesz a szolgáltatóknak az üdülési csekk ügyintézésre, a havi elszámolások lebonyolítására. A Tourinform Iroda azért vállalta a sok adminisztrációval járó feladatot, hogy a hévízi szolgáltatók kényelmesebben és gyorsabban intézhessék a csekkek átadását – átvételét.


Szentpétervári prezentáció
Egyedülálló módon mutatkozott be Hévíz október 1-3 között az oroszországi turisztikai szakma előtt. A tavaly őszi moszkvai bemutatkozás sikerére alapozva, egyesületünk kezdeményezésére a Magyar Turizmus Zrt. Oroszországi Külképviselete és a Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság összefogásában 2 napos szakmai és 1 napos közönség programra invitáltuk meg a szentpétervári utazási irodák és utazásszervezők képviselőit, valamint az újságírókat. A közös szervezéssel jelentőjen csökkentettük a költségeket és több résztvevőt tudtunk elérni.
Első nap Szûcs Szergej szentpétervári Főkonzul Úr nyitotta meg a turisztikai „workshop-ot”, ahol Vértes Árpád polgármester köszöntője után Hévíz turisztikai kínálatát mutatták be a résztvevők – szállodáktól a szobakiadókig, a tófürdőtől a kiegészít programlehetőségeken át - 8 orosz nyelvû prezentáció keretében. A résztvevők között 5 hévízi szálloda és 2 utazási iroda szerepelt, akiket több mint 100 fős szakmai közönség hallgatott végig. Az előadásokat követően egyéni tárgyalások és megbeszélések zajlottak.
Másnap folytatódott a szakmai program a főkonzulátuson, ahol szakmai kerekasztal beszélgetésen vettek részt a hévízi delegáció és a szentpétervári egészségturisztikai szakma képviselői. A kerekasztal beszélgetésen az orosz fürdő-vendég speciális igényeit és elvárásait ismerhették meg a szolgáltatók, első kézből szentpétervári szanatóriumok képviselőinek beszámolóiból.

Harmadik nap a nagyközönségnek szervezett bemutatkozáson vettek rész a szolgáltatók a MEGA bevásárló központ főbejáratánál. A felállított információs pultnál orosz nyelven kaphattak tájékoztatót az utazni vágyók a hévízi szállásajánlatokról, valamint a Hévízre utazás módjairól. A fokozott érdeklődést mutatta, hogy minden prospektus elfogyott és folyamatos volt az érdeklődés a nap során.
A személyes megjelenésekkel párhuzamosan az online médiában is kampány indult a szentpétervári weblapokon, amelynek keretében 1 hónapon keresztül hévízi bannerek csábítják utazásra a gyógyulni és pihenni vágyó vendégeket.
A nagy sikerre való tekintettel a jövőben is folytatni fogjuk a Magyar Turizmus Zrt.-vel összefogásban a hévízi prezentációk szervezését.

Őszi-téli kampányok
Egyesületünk pótköltségvetési kérelemmel fordult a Hévízi Önkormányzathoz 4,17 millió Ft összegben. A képviselő testület által megszavazott összeg nyújt fedezetet az őszi-téli kampányunkra a belföldi piacon. Már zajlik az MR2 Petőfi Rádióban az 50 szpotból álló reklámunk, valamint elindult az RTL Klubon a Barátok közt Kvíz játékában a heti nyeremény felajánlásunk, amelynek keretében 2 héten keresztül 20 alkalommal jelenik meg Hévíz, az ország legnézettebb mûsorának környezetében. Emellett szervezés alatt van a novemberi city light plakát kampány, valamint a vidéki rádiókban induló nyereményjáték. Az egymásra épülő megjelenések hatására intenzíven van jelen Hévíz a médiában, ami hozzájárul az utolsó negyedévi vendégforgalom generálásához.

Új térségi honlap
Már a nagyközönség számára is látogatható az az új térségi honlap, ami a Nyugat-Balaton településeinek összefogásával, közös munkával és a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. által elnyert pályázati pénz bevonásával valósul meg. Ezen a honlapon automatikusan minden tagunk ajánlata szerepel, aki az egyesületi honlapon jelenleg is fent van, azonos szöveggel, képpel és árakkal. A térségi honlap online ajánlatkérő rendszerrel is fel van szerelve, és már érkeztek is ajánlatkérések a szállásadókhoz. A fejlesztés még nem fejeződött be, a közeljövőben webkamera, időjárás-jelentő blokk és letölthető prospektusok is felkerülnek. Címe: www.west-balaton.hu

Navigációs adatbázisok
Egyre gyorsabban terjed az utazók körében a GPS navigációs készülékek használata, ami felváltja a papír alapú térképeket és könnyebbé teszi a tájékozódást. A készülékeken megjelenő szálláshelyek és szolgáltatók az adatbázisokon keresztül kerülnek be a programokba. Egyesületünk több GPS szoftver szolgáltatóval vette fel a kapcsolatot, hogy a hévízi attrakciók és szolgáltatók minél nagyobb számban megjelenhessenek a GPS készülékeken keresztül is. Ennek hatására több szolgáltató ingyenes megjelenést biztosított számunkra. A Kartographia New Media Kft., az Aeromap és a Navngo adatbázisokban frissítettük a hévízi adatokat és tagjainkat is feltüntettük a digitális térképeken. A következő szoftver frissítés során már a felhasználók is láthatják ennek eredményét. Továbbra is folytatjuk a GPS szolgáltatók megkeresést és bízunk benne, hogy további adatbázisokban tudunk majd megjelenni.

Új tagok belépése
Az elmúlt időszakban új tagokkal bővült az egyesület. Tagjaink között köszönthetjük a Napfény Apartmanházat, az 1000 Út Utazási Irodát, és a Robinson Tourst is. Ezáltal már 55 tagúvá fejlődött a 28 alapító taggal megalakult egyesület.


Hévíz logos ajándék tárgyak
Továbbra is kaphatók irodánkban a tavirózsa logoval és Hévíz felirattal ellátott termékek. A bögréket, válltáskákat és a törölközőket örömmel fogadták a nyári szezonban betérő vendégek. A termékeket tagjaink beszerzési áron vásárolhatják meg, majd továbbértékesíthetik vendégeik felé. Amennyiben Ön is szeretné a tavirózsás termékeket forgalmazni, kérem jelezze az Egyesület elérhetőségein.

(Forrás: Hévíz Turizmus Marketing Egyesület)