MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendkívüli képviselőtestületi ülés Hévízen
Három napirendi pont tárgyalása került terítékre január utolsó csütörtökén, amikor a hévízi városháza dísztermében rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak.

A Hévízgyógyfürdő taggyûlésének előkészítése
A testület előkészítette a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. január végi taggyûlését. A köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb mûködéséről szóló törvény rendelkezéseinek végrehajtása érdekében szükségessé vált a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Korlátolt Felelősségû Társaság társasági szerződésének módosítása, ami több rendelkezéssel került kiegészítésre. Hatályon kívül kellett helyezni a javadalmazási szabályzatot is, helyette újat kellett elfogadni. Czövek Imre és Rábai József képviselők apróbb formai észrevételeket, pontosításokat szorgalmaztak a társasági szerződés néhány pontjára vonatkozóan. A polgármester gratulált, sok sikert, eredményes munkát kívánt dr. Hegedûs Lajosnak. A reumakórház főigazgatóját választották ugyanis nemrégiben a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület elnökévé. A város vezetője úgy látta, az új elnök képes lesz a szállodák és szobakiadók érdekeit is megfelelő színvonalon képviselni.
Előleg a Hévíz Sportkörnek
A Hévíz Sportkör egy kérelmet terjesztett a polgármesteri hivatalhoz, amelyben azt indítványozták, hogy a 2010. évben biztosítandó támogatási keretösszegből előleg kerüljön kifizetésre részükre. Év elején kell ugyanis a szakosztályok játékvezetői, nevezési díjait, tagdíjat, valamint elmaradt költségtérítést kifizetni. A sportkör mûködési kiadásainak fedezetét magas százalékban az önkormányzati támogatás biztosítja. A testület is úgy látta, a szakosztályok zavartalan mûködéséhez szükség van a kérelemben megfogalmazott ötmillió forint átadására a költségvetési rendeletben biztosítandó támogatás terhére.
Alsópáhok-Hévíz kerékpárút projekt kölcsönszerződés
Mint közismert, Alsópáhok gesztorságával a hévízi önkormányzat képviselő-testülete sikerrel adta be a „kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésére” kiírt NYDOP-os pályázatát. A projekt megvalósítási költségvetése 171,6 millió forint, melyből a pályázati forrás 140 millió forint. Az önerő Alsópáhok és Hévíz között partnerségi megállapodás szerint 40%-60% megosztási arányú. Az önerőből Alsópáhok 12,6, Hévíz 18,9 milliót finanszíroz. Alsópáhok polgármestere kérte a településre jutó önerő egy részének Hévíz által történő ideiglenes megfinanszírozását oly módon, hogy a kért kamatmentes, hosszúlejáratú fejlesztési kölcsönt a fürdőváros a 2010-es és 2011-es költségvetésében biztosítja úgy, hogy 6,6 milliót idén március végéig, 3,2 milliót pedig 2011 március 31-ig utalnak a szomszéd község pénzforgalmi számlájára. Jelenleg egyébként folyamatban van a finanszírozó szervezettel a kölcsönszerződés megkötése.

(Forrás: Városháza - sajtóreferens)