MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ülésezett a hévízi kistérség
Vértes Árpád elnök vezetésével két ülésrészre bontottan 14 napirendi pontot tárgyalt végig a Hévízi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása február 10-én. A Kistérség Fejlesztési Tanács ülésén megismerték az E.ON Zrt. által a települések belterületén lévő villamos hálózatainak környezetében lévő növényzet karbantartása és telepítése témakörben indított projektet.

Jóváhagyták a társulás idei közfoglalkoztatási tervét, hogy az aktív korú ellátásra jogosultak munkajövedelemhez jutva minél nagyobb számban vehessenek részt valamilyen közfoglalkoztatási formában. Tavaly száz főt sikerült bevonni a programba, idén már várhatóan 160 fő helyezkedhet el főleg köztisztasági, adminisztrációs, ügyviteli és szociális munkákra. E célra az önkormányzatok 104,4 millió forint kiadást irányoztak elő. Hozzájárultak az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által közfoglalkoztatás-szervezők foglalkoztatásának támogatására kiírt pályázat beadásához is.
Döntés született arról, hogy biztosítják az önrészt - a zalakarosi kistérséggel közösen elnyert - a NYDOP által a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése céljával kiírt pályázathoz. A beruházás összköltségvetése 156 millió forint, melyhez 131 milliós támogatás igényelhető. Az ökoturisztikai fejlesztés részeként tanösvények, túraútvonalak, tematikus parkok létesülhetnek, de játszóterek, kilátók és kerékpáros információs központok is épülnek. Elfogadták a beszámolót a Kistérségi Karácsonyi Fesztivál és Vásár lebonyolításáról. Döntöttek a Zalai Mûvészeti Fesztivál Kistérségi bemutatóinak szervezéséről és lebonyolításáról, valamint határoztak egy határon átnyúló energiahatékonysági pályázatról.
A Társulási Tanács ülésén egyhangúan fogadták el a kistérség 2010-es költségvetését, amely tartalmazza a társulási megállapodásban rögzített közös feladatok ellátásának bevételi és kiadási oldalát. A társulás előző évről áthúzódó adósság állománnyal, fejlesztési és mûködési hitel állománnyal sem rendelkezik. A normatív finanszírozás, a kiegészítő megállapodások és az idei évre megállapított tagdíjak lehetővé teszik a vállalt feladatok biztonságos finanszírozását. A társulás ebben az évben 101,6 millió forintos összbevételre számít.
Megvitatták a beszámolót a tavalyi belső ellenőrzések tapasztalatairól és a mikrorégióban lévő közoktatási intézmények kistérségi fenntartásának előnyeiről és hátrányairól is szót ejtettek.

(Forrás: Városháza sajtóreferens)