MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A Hévíz folyóirat új száma
Megjelent a „Hévíz” mûvészeti és mûvelődési folyóirat legújabb száma, melyben az irodalmi mûfajok széles spektrumán keresztül nyílnak meg a témák az olvasók előtt. A múlttal átitatott történetek, zalai kötődésû személyiségek életrajza mellett ezúttal is számos vers kapott helyet a folyóiratban.

A folyóirat szerkesztősége Salla László egyik versének közlésével gratulál ahhoz, hogy a költő 2009 októberében a Stockholmi Magyar Nagykövetségen vehette át a Pro Cultura Hungarica Emlékplakettet. Kellei György „Bejárat a pokolba” címû regénye napjainkban játszódik Balatonfüreden, Csopakon, Tihanyban és Hévízen. A valóságot fikciókkal keverő történetre egy részlet közlésével hívják fel a figyelmet.
Bepillantást nyerhetnek az olvasók az 1895-ben kultuszminiszterré előlépett - a zalai kötődésû - Wlassics Gyula életébe is. A megyéjének ügyeit szívén viselő tárcavezető életpályájának megrajzolásával kibontakoznak kor politikai irányvonalai is. Egy másik írásból pedig kiderül, hogy az előző század elején miként lett egy magyar nemes, Somssich Antal gróf a lengyel hadsereg alezredese. Ma már ismeretlenül hangzik Simon Böske neve, pedig a keszthelyi születésû polgárlány volt 1929-ben az első Miss Hungária, aki aztán a Miss Európa címet is elnyerte. Az irodalom mezsgyéjén - versek fordítójaként és költőként - Király Lajos munkássága tárul fel.

(Forrás: Hévízi TV)