MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Közgyűlést tartottak
Zalacsányban tartotta közgyûlését a Hévíz és Térsége Kamarai Tagok Kulturális Alapítványa. A résztvevők együttesen keresték azokat a forrásokat és lehetőségeket, amelyekkel megvalósíthatják a 2010-re vállalt feladatokat, s összegezték az előző év eredményeit, tapasztalatait is.

- Kilencéves az alapítványunk, s a tavalyi esztendőben is megtartottuk szokásos nagy rendezvényeinket: a Hévízi Tavasz és a Hévízi Ősz kiállításokat és vásárokat. Ezeknek a látogatószáma igen jelentős volt: az előbbin hat-hétezer, utóbbin hét-nyolecezer látogatót fogadtunk. Ezt a növekedést a színvonal emelkedésének, valamint az előkészítő, szervező munkának köszönhetjük – sommázta a múlt esztendő tapasztalatait Tóth Imre, az alapítvány elnöke.
- Hagyományos rendezvényeinket az idén is megszervezzük, bár évről évre egyre nehezebb előteremteni az ehhez szükséges anyagiakat. Szerencsére vannak olyan pályázatok, amelyekkel akár a mûködéshez, akár a programjainkhoz sikerül forrást biztosítani. Tavaly a Nemzeti Civil Alap két pályázatán nyertünk, s 2010-ben is igyekszünk kiaknázni a pályázatok adta lehetőségeket, de partnereinktől is számítunk a további támogatásra – mondta Fojtáné Bősze Borbála az alapítvány térségi referense.
-A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a térség vállalkozóin keresztül segíti az alapítvány mûködését, s részt veszünk a fesztiválokon is. Anyagi szempontból ugyan korlátozottak a lehetőségeink, de pár százezer forinttal igyekszünk hozzájárulni a hévízi alapítvány mûködéséhez, amelyet kamarai szempontból nagyon jónak minősíthetünk, hiszen fontos szerepet tölt be a térségben – vélekedett Dr. Szabó Antal, a ZMKIK alelnöke.
A közgyûlésen a térségben zajló fejlesztésekről és a pályázati lehetőségekről is szó esett.
-A turizmusfejlesztési pályázat nyitva van, mely turisztikai attrakciókat támogat a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén. Erre pályázhatnak a vállalkozói szféra szereplői, valamint az önkormányzatok. Áprilistól a vállalkozók részére megnyílik a telephely-fejlesztési pályázat is, de sajnos a kereskedelmi és vendéglátóipari szolgáltatás ki van zárva a konstrukcióból – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat Jánosházi Réka, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség kistérségi koordinátora.
Az alapítvány pályázati lehetőségei korlátozottak, ám más módon folyamatosan igyekszik bővíteni segítőinek körét. - Jelentős támogatást kapunk a hévízi önkormányzattól, a Hévízi Többcélú Kistérségi Társulástól, a Kamarától, de sokan segítenek bennünket ingyenes munkájukkal a különböző rendezvényeken. Önkéntes fogadóközpontként is mûködünk és 2008 nyarától már tizenkét önkéntesünk van. Ők az Underground Tánccsoport tagjai, akik fellépéseikkel emelik rendezvényeink színvonalát – mondta Fojtáné Bősze Borbála.

(Forrás: HÉVÍZI TV)