MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tavaszi városszemle
A tavaszi városszemle keretében Hévíz központjában valamint a volt vízmû területén tartott bejárást az önkormányzat képviselőtestülete és a különböző intézmények képviselői. A belvárosi rekonstrukciós munkálatok jó ütemben haladnak, az SZ-L Bau Kft. ma megkezdte a közmûépítést. Ezzel egyidejûleg lényegesen csökkenteni kell az építési területen tapasztalható gépjármûforgalmat.

A közmûépítés az Erzsébet királyné utcában és a Deák téren kezdődött, s ezutóbbi helyszínen a csatlakozó vezetékek lefektetése miatt meg kellett bontani a díszburkolatot. A jövő héten a Festetics téren és a Rákóczi utcában folytatódik a közmûvesítés. - Március végén indítjuk az alépítményi munkálatokat. Eddig csak kínlódtunk a jelentős gépjármûforgalom miatt, az alépítmények elhelyezése azonban már olyan mértékû munkákkal jár, melyek miatt ezt meg kell szüntetni. Kihelyezzük a behajtani tilos és a forgalom-elterelő táblákat. A mentők és a tûzoltók számára egy sávon természetesen biztosítjuk a közlekedési lehetőséget – tájékoztatta a városszemle résztvevőit Kamondi-Lukács Csaba, az SZ-L Bau Kft. termelési igazgatója.
– A kihelyezett táblák egyértelmû útmutatást adnak arra, hogy kell az ilyen építési területen közlekedni. A rendőrségnek nem az az elsődleges feladata, hogy könyörtelenül büntessen, hanem a forgalom segítése és a feltorlódások megakadályozása a cél – vetítette előre a rendőrség hozzáállását Dr. Vajda Gábor a Hévízi Rendőrőrs parancsnoka.
S közben zajlik a Rózsakert felújítása. Az Sz-L Bau termelési igazgatója arról számolt be, hogy az ütemtervhez képest előteljesítésben vannak. - A bontással végeztünk, odabent zajlik a válaszfalazás és gyors feladatként kezeljük a tető vízszigetelését. A mai napon elszállítjuk a törmeléket, a hét második felében pedig felhúzunk egy ideiglenes kerítést is, amivel lehatároljuk a területet – jelentette be.
- Reméljük, hogy a továbbiakban is ilyen jó ütemben halad a belvárosi rekontsrukció. Kicsit aggódtunk, mikor a háromszor meghirdetett kivitelezői pályázatra is csak egy érvényes ajánlat érkezett. Bízom benne, hogy a vége is dicséret lesz – mondta Vértes Árpád polgármester.
A szemlebizottság végigsétált a Petőfi utcán is, ahol a gyalogosövezet munkálataitól függetlenül zajlik az útburkolat felújítása és az elhasználódott betonszegélyek cseréje. Az április végére elkészülő beruházást a Horváth-Ép kft. végzi. A tervek szerint az Erzsébet királyné utcában visszabontott díszburkolat elemeinek felhasználásával a mostani aszfaltos járdaszakaszok is megújulnak.
A városszemle a vízmû volt területén zárult. Az ingatlant tíz évre bérbe vett a város, hogy rendezvény-parkként hasznosítsa. Az ugyanide tervezett piac épületének kialakításán most is dolgoznak a Gamesz szakemberei. Azt az épületet, melyet tavaly életveszélyessé nyilvánítottak a statikusok, a tulajdonos már elbontatta. Ennek a helyére kerül majd a rendezvénysátor, ahol a sörfesztivál és a borfesztivál helyet kap. Ki lehet alakítani játszóteret, focipályát, nincs helyszûke, a szomszédos erdő is az önkormányzat tulajdonában van. – jelentette be a polgármester. Hogy a város idei első nagyrendezvénye, a pünkösdi fesztivál itt zajlik-e, az még a munkálatok függvénye. – Ha valami közbejön, akkor a Kossuth utca elején a postáig tartó ki szakaszt lezárjuk. Volt már rá példa, megoldjuk – ígérte Vértes Árpád.

(Forrás: Hévízi TV)