MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Rendkívüli képviselő-testületi ülés Hévízen
Három napirendi pontot tárgyalt május utolsó péntekén Hévíz Város Önkormányzat képviselő-testülete. Előkészítették a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. aznapi taggyûlését. Az Illyés Gyula Általános Iskoláért Alapítvány részére a gyermeknap megszervezésére 200 ezer, a mûvelődési intézmény által szervezett pedagógusnap megtartására 270 ezer forint pénzügyi előirányzatot biztosítottak a költségvetés céltartalékának terhére.

A több mint három órás – nézetkülönbségekben bővelkedő –ülés első napirendi pontjának keretében határoztak a reumakórház ügyvezető igazgató 2009. évi prémiumfeladatainak teljesüléséről, jóváhagyták a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. 2009 évi éves beszámolóját, közhasznúsági jelentését, illetve az adózott eredmény felhasználásáról készített szakanyagot. Döntöttek a KEOP támogatási keretére benyújtott „Élőhely védelem és rekonstrukció a Hévízi-tónál” címû, nyertes projekt támogatási szerződésében foglaltak jóváhagyásáról. A Kft. majd 230 milliós vissza nem térítendő támogatást nyert a tópart falának rendbetételére. A testület támogatta azt is, hogy a Taggyûlés fogadja el a társaság beszámolóját a javadalmazási elvek és a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb mûködéséről szóló törvény rendelkezéseinek végrehajtását.
A Magyar Állam kizárólagos tulajdonában lévő négycsillagos, a felépítmények tekintetében javarészt tisztázatlan tulajdoni viszonyú Castrum gyógykemping jövője és bérlésének nyilvános pályáztatása is hosszú vitát gerjesztett. Abban mindenki egyetértett, hogy mielőbbi megnyugtató megoldásra van szükség, mert a kéthektáros kemping területe a kórházzal közös stratégiai jelentőségû, hosszú távú városi fejlesztések helyszíneként jöhet szóba, ezért garanciák beépítését kérték arra vonatkozóan, hogy a leendő bérlő alkalmasint ne nyolc évig mûködtethesse a gyógyhelyet, és ne kelljen neki horribilis „lelépési összeget” sem leróni. Nyilvánvalóvá vált, hogy egy testületi döntéssel elérhető akár az is, hogy a kempinget a város üzemeltesse. A vagyontanács elé azt a javaslatot terjesztették, hogy a kemping mûködtetésére kiírt pályázat bíráló bizottságban Naszádos Antal személyében egy fővel a város is képviseltetni szeretné magát.
Vizi Csaba a belváros rekonstrukció építési mûszaki ellenőre és az önkormányzat megbízottjaként jelen lévő dr. Huszár Zsolt, a Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense tájékoztatták a testületet a belvárosi Erzsébet királyné utcai útpálya szerkezettel kapcsolatos, korábban felmerült kérdésekről. A szakemberek Papp Gábor, Rábai József, Gelencsér Béla és Füzesi Lászlóné aggódó felvetéseire is megválaszoltak. Mint elhangzott nem a hibás teljesítés miatt, hanem különféle bizonylatok hiánya következtében lett ideiglenesen felfüggesztve az út építése. A 30 km/h sebesség melletti, vegyes használatú, érzékeny környezetben lévő kiszolgáló utat nem kell visszabontani. Az ígéretek szerint az, szinte főútnak megfelelő erősségû lesz és nem fog megsüllyedni, már csak azért sem, mert a biztonságosabb rétegrend szilárdságát is folyamatosan ellenőrzik. Mindezek mellett az egyes mintavételek után az őrlemény minőségét is garantáltan egyenletesnek találták a vizsgálatot végző hatóságok. Az egyébként garanciális útpálya építéssel kapcsolatos csúszás 15-18 nappal hátráltatja az Erzsébet királyné utca átadását, de a gyalogosövezet átadási időpontja feltehetőleg nem módosul.

(Forrás: Városháza sajtóreferens)