MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Jobb átlagért nagyobb támogatás – testületi döntések
Több civil szervezet, így a Hévízi Szobakiadók Szövetsége, a Hévíz Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, valamint a Hévízi Önkéntes Tûzoltó Egyesület munkájáról hallgatott meg beszámolót a képviselő-testület január 31-i soros ülésén.

A képviselők a szobakiadók beszámolóját megvitatva kiemelték a város, a marketing szervezetek és a szövetség közötti szoros és eredményes együttmûködést, melyre a város elmúlt évi idegenforgalmáról szóló beszámoló kapcsán is kitértek. Utóbbi beszámoló során elhangzott: Hévíznek az elmúlt évben a vendégéjszakák tekintetében sikerült átlépnie a „bûvös” egy millió határt, ez az új marketing stratégia első komoly eredményének is tekinthető. (A témával kapcsolatban az önkormányzat már tartott sajtótájékoztatót, erről korábban beszámoltunk.)

Fisli István képviselő, az oktatási bizottság elnöke javaslatára változásokat fogalmazott meg és fogadott el a testület Hévíz Hazavár Önkormányzati támogatások tekintetében. Ezentúl az útiköltségek elszámolása során az önkormányzat az eddigi kettő helyett havi háromszori oda-vissza utat támogat, s konkrétan meghatározták a tanulmányi eredményekhez kötött ösztöndíjak összegét is. Kitûnő tanulmányi eredmény esetén havi ötezer forint ösztöndíjat ad az ösztöndíjat igénylőnek az önkormányzat, ehhez jár még a központi ösztöndíj támogatás is ugyanakkora összegben.

A téma tárgyalása közben elhangzott: a rendelet a módosítással nagyobb hangsúlyt fektet a jobb tanulmányi átlaggal rendelkező tanulókra, illetve az emelkedő útiköltség árakat is szem előtt tartja.

Az országos jogszabályi változások okán – amelyeket 2011. december 30-31-én hozott meg a magyar országgyûlés – több önkormányzati rendelet módosításra került, illetve hatályon kívül lett helyezve. Többek között ilyen a hulladékgazdálkodásról szóló törvény is, mely miatt módosította a testület a helyi hulladékszállítási díjakhoz kapcsolódó rendeletét. Ennek értelmében a 2012. évi díjak nem emelkednek, vagyis az elmúlt év díjtételei maradnak érvényben. Az esetleges további kedvezmények adásáról a testület a költségvetés tükrében dönt, mivel ezek megadása után keletkező összegeket az önkormányzati büdzséből kell finanszírozni.