MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Áprilisi marketing hírlevél
A Hévíz Turizmus Marketing Egyesület áprilisi hírleveléből megtudhatják, hogy új, az aktív sportolást segítő túrát indított a hónap elejétől a szervezet. Kiderül, hány helyen és hogyan képviseli a várost az egyesület, valamint az is, hogy az idei Zöld Napot kicsit másként tartják meg Hévízen. A részleteket itt olvashatják!

HÍRLEVÉL 2009. április


Aktív túrák Hévízen
Ismételten Nordic Walking túra indul az őszi sikerre való tekintettel „Városkerülő túra” címen. A résztvevő vendégek képzett oktató kíséretében teszik meg a Véderdő – Nemesbük – Egregyi pincesor útvonalat. Időtartama: körülbelül 1,5 óra.
Találkozás a Tourinform Iroda előtt (Rákóczi u. 2.) 2009. áprilistól minden hétfőn és pénteken 16.00 órakor. A túra indításához szükséges létszám min. 5 fő.
Részvételi díj: 700 Ft / fő. A túrázni vágyók részvételi szándékukat az indulás napján 12.00 óráig jelezhetik az Iroda elérhetőségein.
A már ismertek mellett új szolgáltatással bővült a Tourinform iroda tevékenysége. A megnövekedett igények kielégítésére, a már meglévő és jól bevált kölcsönzők mellett irodánkban is lehetőség nyílt kerékpárkölcsönzésre.
Kölcsönzési díj: 1900 HUF/nap; és 1000 HUF/ 2 óra
Szervezett kerékpártúrákat is indítunk áprilistól minden szerdán és szombaton 11 órától!
Szerdán: Kis-Balaton túra (40 km), kezdőknek is ajánlott!
Szombaton: Hévíz - Rezi (vár) - Zalaszántó (Sztupa) –Hévíz (45 km) haladóknak és bátrabb kezdőknek is! Indulási hely: Tourinform Iroda
A túrázni vágyók részvételi szándékukat az indulás napja előtt zárásig (16.00 óráig) jelezhetik az Iroda elérhetőségein. A túra indításához szükséges létszám min. 5 fő.
Részvételi díj: 2900 HUF/fő ami a kerékpárkölcsönzés árát is tartalmazza. Saját kerékpárral: 1000 HUF/fő

Hévíz Város Bora
A város 2009-es borának választása 2009. március 27. (péntek) 15.00 órától zajlott a Korona Étteremben. A délután folyamán 10 borász 14 féle borából került kiválasztásra a szakmai zsûri és a megjelent tagok társadalmi zsûrijének döntése alapján a győztes bor. A szakmai zsûri elnöke Páli Lajos nyugalmazott megyei főkertész, a Da Bibere lovagrend kancellárja volt, tagjai Fölföldi Béla az Első Magyar Borház volt főborásza, jelenleg magán termelő, Dr. Dudka Antal nyugalmazott rendőr ezredes, a Police Borrend nagymestere, Zámbó Tibor a NaturMed Hotel Carbona vendéglátás igazgatója és Pampetrics György borkereskedő, a Nemzetközi Cserszegi Fûszeres Egyesület tagja voltak.
A borok vak kóstolása során 5 bor maradt versenyben az első kóstolások után, majd ezek újra kóstolása után, a szoros versenybe nehéz döntést követően került kiválasztásra a Frittmann Testvérek Cserszegi Fûszeres bora, ami idén a Hévíz Város Bora címet viselheti. A Frittmann Testvéreket 2007-ben az év termelőjének választották, így ez a cím garantálja a minőséget. Az új város bora április végétől beszerezhető lesz, bízunk benne, hogy minél több tagunknál megtalálhatják majd a vendégek a kínálatban.

Egyesületi Zöld Nap
Az immár 3. alkalommal megrendezésre kerülő Zöld Nap alkalmából idén április 24-én kerékpár túrára invitáljuk tagjainkat a TEKER Egyesülettel karöltve. A túra reggel 9.00 órakor indul a Tourinform Iroda elől és 11.00 órára ér vissza Hévízre. Megjelenés sportos öltözetben, kerékpárral. Amennyiben szükséges az egyesület tagjainak biciklit biztosít a túrához.
Kérem, hogy részvételi szándékát - a résztvevők számának és esetleges kerékpár igényének megadásával - április 15-ig jelezze az egyesület elérhetőségeink.
Bízom benne, hogy sokan csatlakoznak a programhoz!

Darmstadti vásár
A város szervezésében egyesületünk munkatársa idén első alkalommal vett részt 2009. március 27-29. között a németországi Darmstadtban egy turisztikai vásáron. Pfungstadt - Hévíz testvérvárosa - hívta meg városunkat a szomszédságukban megrendezésre kerülő vásárra. Az érdeklődők többsége már járt Hévízen, s nagyon örült, hogy friss híreket hallhat városunkról. Előszeretettel köszöntek magyarul és jó emlékekkel emlegették a kórház kiváló orvosait, a kedves és segítőkész embereket, valamint Egregyet. Aki pedig még nem hallott Hévízről, az örömmel vett minden információt a termáltó gyógyító hatásáról, szálláslehetőségekről, túraútvonalakról. A vásárnak és a frankfurti repülőtér Darmstadthoz való közelségének köszönhetően reméljük, még sok vendégünk lesz ebből a térségből.

Vendégváró.hu megjelenés
Éves keret-megállapodást kötöttünk a www.vendegvaro.hu honlappal a városi kiemelt rendezvények megjelentetésére. Ennek keretében főoldali megjelenést kap a Hévízi Majális, a Pünkösdi Fesztivál, a Jazz Fesztivál, az Utca Fesztivál, a Borfesztivál és az Egregyi szüret. A rendezvények szervezője a Gróf I. Festetics György Mûvelődési Központ vállalta a vendégváró.hu médiapartnerként való feltüntetését a rendezvényeken, így rendkívül kedvező megállapodás jött létre a turisztikai portál, a Mûvelődési Központ és Egyesületünk között.

(Forrás: Hévíz Turizmus Marketing Egyesület)