MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Negyed évszázada működik az ádventista egyház Hévízen
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelhette a hét végén a Hetednapi Adventista Egyház hévízi gyülekezete. A felekezet templomában az alapítók, az itt szolgálatot teljesítő lelkészek, a felekezet tagjai: gyermekek és felnőttek egyaránt adtak közös szolgálatot a jubileum alkalmából. Az ünneplőket dr. Ősz-Farkas Ernő, a dunántúli egyházkerület vezetője köszöntötte, s ő hirdetett igét is ezen a napon.

A jeles eseményen a felekezet meghívására részt vett Papp Gábor polgármester is, aki elmondta: azt a telket, ahol az Adventista Egyház temploma felépült, annak idején még az önkormányzattól kapta az egyház. Az viszont, hogy e csodálatos templom áll, és időben el tudott készülni, a hívők munkájának, adományainak köszönhető – mutatott rá.

  • „Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon az építői. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök.” olvashatjuk a Zsoltárok Könyvében. Hévíz városán belül több felekezet is van: katolikusok, reformátusok, evangélikusok, ádventisták. Mint a református egyház gondnoka és polgármester is végtelen nagy örömmel látom, hogy valamennyi felekezet építkezik, fejlődik, és erre büszke vagyok. Kérem Önöket, hogy imádkozzanak azért, hogy Hévíz tovább fejlődhessen Isten áldásával, hogy minden egyes lakója megtalálja a boldogulását, nyugalmát – mondta.