MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Sajtóközlemény
A játszóterek biztonságát vizsgálják országos ellenőrző akció során a fogyasztóvédelem munkatársai. Az ellenőrzések során a még forgalomba nem helyezett, illetve a már telepített játszótéri eszközök dokumentációját, mindenekelőtt a biztonságos üzemeltetéséhez szükséges megfelelőségi tanúsítványokat vizsgálják.

vizsgálják.

A hatóság emberei azt is figyelik, hogy a játékokon az előírásoknak megfelelően feltüntetették-e az ajánlott korcsoportokat, valamint az alkalmazott szabványokat, illetve a gyártó és a forgalmazó adatait, továbbá elvégezték-e a szükséges karbantartásokat és ellenőrzéseket.

Hévíz Város Önkormányzata előző városvezetése sajnálatos módon nem tett eleget a már akkor érvényben lévő előírásoknak és nem végezte el a játszóterek ellenőrzését. A jelenlegi városvezetés az előírások követelményeihez igazodva hozzáfogott a közterületi játszóterek játékainak átvizsgálásához. Mivel az új játszóterek – Zrínyi utca, Sugár utca, óvoda és iskola – játékai teljesen megfelelnek az EU-s szabványoknak, a vizsgálat a régi játszóterekre terjed ki. Az érintett területeken a GAMESZ munkatársai az előírásoknak meg nem felelő játékokat eltávolítják, azokat szakemberek segítségével a szabványoknak megfelelővé alakítják át, illetve a szükséges tanúsítványokat beszerzik. A munka folyamatos, Hévíz Város Önkormányzata kéri a lakosság türelmét és megértését, hiszen gyermekeink biztonsága mindannyiunk érdeke!

 

Hévíz, 2011. június 14.                                                                               Papp Gábor

                                                                                                                   polgármester sk.