MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

106. születésnap
A hatodik legidősebb magyarországi férfi Hévízen él. A 106. életévét betöltő Károly Gusztávot nemcsak népes családja és ismerősei köszöntötték fel, az ünnepeltnek a hévízi és a keszthelyi polgármester is gratulált.

Csaknem egy egész évszázadot, két világégést, s az orosz hadifogságot is megélte Károly Gusztáv, aki mögött küzdelmes és nehéz életút áll.
- 1902-ben született Kaposvárott, majd öt esztendős korában került Keszthelyre, édesanyja ugyanis odavalósi volt. Faipari mérnöknek készült, de ez az álma az édesapja halála miatt nem válhatott valóra. A mindössze 17 esztendős fiatalemberre hárult az a feladat, hogy a családját eltartsa. Iparosként dolgozott a saját mûhelyében egészen 94 esztendős koráig, s rengeteg szép bútor, köztük különlegesen szép intarziás darabok kerültek ki a keze alól. Mindig tevékeny életet élt, de sajnos egy hónapja vesegörcse volt, ami most már szoba- és ágyfogságra kényszeríti – tudtuk meg Károly Györgynétől, Guszti bácsi rokonától.
A betegség ellenére azért Guszti bácsi ülve tudta fogadni a köszöntőket: a rokonokat, barátokat. Nemcsak ők, hanem Hévíz polgármestere Vértes Árpád és Keszthely első embere Ruzsics Ferenc is gratulált az ünnepeltnek.
- Nagyon örülök, hogy már régóta évről évre köszönthetjük Guszti bácsit. Érdeklődtem is, vajon nem ő-e a legidősebb ember az országban. Kiderült, hogy a hatodik legidősebb a férfiak közül. Ez óriási eredmény, úgy tûnik Hévíz megteszi a hatását, hiszen errefelé szép számmal élnek idős emberek, mi pedig igyekszünk megbecsülni őket – mondta Vértes Árpád, Hévíz polgármestere.

(Forrás: HÉVÍZI TV)