MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

20 éves az Illyés napok
2012. október 25-27. között rendeztük meg immáron 20. alkalommal az Illyés napi rendezvénysorozatunkat.

Hagyományainkhoz hûen ünnepi keretek között nyitottuk meg a körzeti szavalóversenyt, valamint a körzeti rajzpályázat eredményhirdetését. Tanulóik színvonalas mûsorral kedveskedtek a vendégeknek, Simonné Gál Gyöngyi, iskolánk igazgatója beszédében méltatta Illyés Gyulát, emléket állított a rendezvény elindítóinak és köszöntötte a versenyző gyerekeket.

A szakmailag hozzáértő zsûri (Czencz Ágnes, Molnár Jánosné, Kalapos István, Meisitz Lajosné, Szalontai Ágnes, Varga Endre, Kollerné Kovács Éva, Holczer Ferenc és Halász Gábor) döntése alapján a következő eredmény született:

3-4. évfolyam:

  1. Holczer Lili Kata
  2. Benák Ede Árpád és Toppantó Hajnal
  3. Jakóczi Gergő

Különdíj: Szabolcs Soma

5-6. évfolyam:

  1. Töreki Tilda
  2. Bogdán Lilla és Nagy Domonkos
  3.  Biró Dóra és  Holczer Dóra

7-8. évfolyam:

  1. Nagy Attila
  2. Pas Dániel
  3. Németh Fanni Azálea

A körzeti rajzpályázat pályamunkáiból iskolánk aulájában színvonalas kiállítást rendeztek kollégáink (Dr. Szarkáné Lampert Anikó, Szakál Zoltánné és Varga Róbertné).

A rajzpályázat eredményei:

  1.  Gelencsér Petra és Minya Petronella
  2.  Benő Eszter
  3.  Kiss Regina

Színvonalas alkotást készítettek:
Hosszú Luca, Bokor Marcell Ádám, Csíkos Luca és Szalóki Piroska

A zenei versenyeken kiválóan szereplő növendékeink, a kis- és nagykórus tagjai, valamint a színjáték tanszakos diákok a Kodály Zoltán emlékére megrendezett esten szereztek örömet és maradandó élményt a közönségnek. Holczerné Szabó Ágnes Kodály világába repítette hallgatóságát, konferálása által érdekes, tanulságos és elgondolkodtató ismeretekkel gazdagította a jelenlevőket.

A zenei verseny díjazottjai ekkor vehették át jutalmukat, bronz, ezüst és arany minősítést.

A legtehetségesebbek „Nívó-díj”- ban részesültek: Jakóczi Gergő, Czémán Róbert, Lajkó Ivett, Holczer Dóra, Holczer Lili, Pass Dominika, Lakatos Erzsébet.

Korhû díszletek, finomságoktól roskadozó asztalok között, lakomával és táncházzal zárult az első nap.

A második napon a főszerepet iskolánk tanulói kapták. folytatódott a. A kicsik birtokukba vették a tornatermet, lelkesen biztatták az osztályok a versenyzőiket, voltak, akik óriási transzparenssel érkeztek. Hagyományainknak megfelelően közös bemelegítéssel vette kezdetét az izgatottan várt „sportnap”, majd megkezdődött az osztályok közötti sor-és váltóverseny. Valamennyi kis sportoló sportszerekkel gazdagodott, a legjobbak, pedig elnyerték az „Illyés Kupát”, amit egy évig őrizhetnek.

A felső tagozatos gyerekek a magyar nyelv gazdagsásával, sokszínûségével ismerkedhettek meg a délelőtt folyamán. Játékos, vidám, szórakoztató feladatokon mérhették le a tudásukat az osztályok. Különösen nagy tetszést aratott a nyelvtörők felolvasása. A nyertes csapatok kosárlabdával, írószerekkel gazdagodtak.

A szeptember 30-án meghirdetett meseíró pályázat eredményhirdetése is ekkor zajlott, a pályamunkákból megyei versenyre is küldhetünk nevezést.

A rendező iskola szemével nézve egy igen sikeres, mûvészetekben, kultúrában gazdag három napot tölthettünk együtt.

A cikk szerzője:
Simonné Gál Gyöngyi igazgatónő
Illyés Gyula Általános és Mûvészeti Iskola