MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

3D-s ajándék a százéves mozinak
A letöltések és az internetes filmezés világában is figyelemre méltó nézőszám emelkedést mondhat magáénak a hévízi mozi már a 2011-es adatok tanúsága szerint is, a jelenlegi nézőszám adatok pedig arra engednek következtetni, hogy az év végére a 25 ezres látogatói számot is eléri az ország leglátogatottabb egytermes mozija, a hévízi Fontana Filmszínház.

Mindez az elmúlt hónapok komoly fejlesztéseinek, illetve a filmválaszték nézői igényekre is szabott bővítésének és változásának köszönhető – mondta Halász Gábor, a mozit is mûködtető Festetics Mûvelődési Központ igazgatója a Fontanában ma tartott sajtótájékoztatón.

A legjelentősebb fejlesztés augusztus elejére valósult meg: ettől az időtől immár 3D-s filmek lejátszására is alkalmas a filmszínház. A 34 millió forintos fejlesztés az önkormányzat saját erős beruházása.

  • Évek óta visszatérő kérdés volt a mindenkori képviselő-testület ülésein a Fontana Filmszínház továbbmûködtetése, sorsa, az, hogy érdemes-e pénzt fordítani fejlesztésekre, tud-e ez a filmszínház nézettséget produkálni, turisztikai kínálatbővítésben szerepet játszani – fogalmazott Papp Gábor polgármester. – A mozi tavalyi , jelentős nézőszám bővülése után azonban már egyértelmû volt számunkra, hogy érdemes fejlesztéseket végrehajtani, hiszen már egy „egyszerû” kínálatbővítés, szemléletváltás is komoly sikert hozott.

 

 

Halász Gábor hozzátette: a pozitív tapasztalatok után a képviselő-testület rábólintott a fejlesztési elképzelésekre, ennek köszönhető, hogy nemrég klimatizálni tudták a 104 fő befogadására alkalmas termet, majd a 3D-s technikára való átállást is megvalósíthatták. Mindezek mellett – szögezte le -, a mozi kedvező árakkal is képes fogadni a látogatót, sőt, a 3D-s filmeket az országos premierekkel azonos időben tudják vetíteni Hévízen is.

  • Azt gondolom, az idén százéves mozi nem is kaphatott volna csodálatosabb ajándékot a várostól, mint ezt a beruházást, s minden adott ahhoz, hogy ez év végére minden eddiginél kiemelkedőbb látogatószámot produkáljunk – mondta az igazgató.

A meghívott vendégek –  a sajtó munkatársai mellett a képviselő-testület tagjai is – egy bemutató filmvetítés keretében maguk is tapasztalhatták a 3D-s vetítés élményét, mindezt a különleges hangulatot árasztó Fontana moziban.