MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A 100 tagú cigányzenekar nyitja a fesztivált
A Hungarikum Fesztivál április 4-én a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjével nyílik. Az együttes hagyományápoló mûvészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei - többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - mûvek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.

A zenekar megalakulása óta több mint ezer koncertet adott az ország legkisebb településének kultúrházától a világ számos híres koncertterméig, számot adva a magyar és cigány kultúra és a cigányzenekarra hangszerelt klasszikus zene magas szintû előadásáról.

A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 21 CD-t, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett. Számos rádió és TV felvétel készült róluk, több film is például egy road-movie, 2003-ban Monte-Carlo-ban "AVES" címmel. A Magyar Rádió Nívódíját és több hazai és nemzetközi fesztivál szakmai díját nyerték el.

A 100 Tagú Cigányzenekar szervesen illeszkedik a magyarországi kulturális intézményrendszerhez. Célja, e kivételes zenei érték életben tartása. Megőrizve azt az évszázados hagyományt, melyet a cigányok, családi örökségként hordoznak magukkal generációkon át.  A zenekar mûvészetével, muzsikájával mindenkor és mindenhol megtalálja az utat a közönség szívéhez, így gazdagítva az európai kultúra színes palettáját.

Beke Farkas Nándor főtitkár-menedzser