MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A digitális átállás ötvenezer nézőt hozott
A hévízi Fontana Filmszínház „életben tartása” néhány évvel ezelőtt még kérdéses volt, hiszen az art moziként mûködő filmszínház gazdaságos mûködése csak álom volt.

A 2010-ben bizalmat kapott új városvezetés azonban nem mondott le a moziról, részben, mert a környéken Hévízen kívül egyáltalán nem mûködik mozi, részben, mert a városi programkínálatban megkérdőjelezhetetlen fontosságúnak tartotta a filmszínház mûködtetését.

 

Azon túl, hogy a testület átgondolta, majd megszüntette a mûvész mozi jelleget, komoly beruházásokkal tette versenyképessé a Fontanát. Felújították és klimatizálták a nézőteret, 2012. augusztusától pedig 3D-ben is zajlanak vetítések.

 

A digitális átállás óta folyamatosan nő a vendégek száma, s ez év januárjában a Fontana Filmszínház köszönthette ötvenezredik vendégét, azt a hölgyet, aki a digitális technikára történt átállás óta éppen ötvenezredikként foglalt helyet a mozi előadásán.

 

 

A keszthelyi Dominkó Juditot virággal, jelképes ajándékkal köszöntötte Papp Gábor polgármester, Hermann Katalin intézményvezető és Szaknyéri András, a mozi vezetője.

 

- Bebizonyosodott, hogy jó döntés volt két évvel ezelőtt 34 millió forintos fejlesztést végrehajtani a filmszínház esetében, hiszen a mozi azóta már nemcsak visszahozta a rá fordított összeget, de nyereséges üzemelést ért el, ami, valljuk be, ritka a maga nemében – mondta a polgármester.

 

Hozzátette: büszkék arra is, hogy a Fontana Filmszínház az ország leglátogatottabb vidéki egytermes mozija, s mára a helybéliek és a vendégek számára természetes, hogy családi programjaikba beépíthetik a mozi látogatást is.