MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A Festetics nevet viseli az új fürdőház
A Festetics nevet vette fel a tófürdő területén az elmúlt évben megépült fürdőház, fogadóépület. Az ünnepélyes névadóra június 3-án került sor, az eseményen részt vett a fürdőt alapító gróf Festetics György leszármazottja, herceg Festetics György is.

Az ünnepségre egybegyûlteteket köszöntő dr. Kvarda Attila elmondta: a különleges természeti környezet és egyedi mikroklíma megőrzése mellett Hévízgyógyfürdőn kiemelt hangsúlyt kap a megelőző és gyógyító szolgáltatások folyamatosan magas színvonalon való teljesítése. A tófürdő új tóparti épületrésze négycsillagos szállodai szintnek megfelelő szolgáltatásokat nyújt. A Festetics Fürdőház a prevenció jegyében kényeztető szolgáltatások sorával – gőzfürdő, aromakabin, jégbarlang, sókamra, merülőmedence, jacuzzi, élménymedence, különféle masszázsterápiák – járul hozzá a teljes testi-lelki megújuláshoz. Jelezte: a Festetics név felvételével annak a hagyománynak a folytatását is jelezni kívántak, melynek alapjait a Hévíz hírnevét megalapozó család tette le. Az igazgató köszöntötte az ünnepségen részt vevő Reischl család leszármazottait is – Reischl Vencel nevéhez szintén számos fejlesztés fûződik.

A hagyományok fontosságára, az egyedülálló hévízi gyógyászatot és a település hírnevét megalapozó Festeticsek máig ható tetteire hívta fel a figyelmet Manninger Jenő, a megyei közgyûlés elnöke is. Mint fogalmazott: a kórház fejlődése, szolgáltatásainak bővítése nemcsak a város, hanem a térség számára is kiemelten fontos, hiszen a kórház jó értelemben vett „aranytojást tojó tyúk”: sikerei a környék minden települését befolyásolják.

  • Gyógyhatású tavunk híre elterjedt, és ma már egész Európából, sőt, a világ minden tájáról érkeznek a vendégeink – mutatott rá köszöntőjében Papp Gábor polgármester. - Az új városvezetés elkötelezte magát egyrészt a gyógytó védelme mellett, másrészt a minőségi turizmus megteremtése mellett. Okosan és lelkiismeretesen gazdálkodva megteremthető az az egyensúly, amely a tó optimális kihasználását, és az igényes vendégkör színvonalas kiszolgálását is jelenti. Mindez azonban nem valósulhat meg jelentős fejlesztés nélkül. Az új városvezetés, együtt a megújult intézménnyel, az országos és megyei politikai vezetők támogatását bírva, ugyanakkor hagyományainkra építve megalapozhatja azt az új irányt, amely mindannyiunk számára a jövőt jelenti – emelte ki.

Elődei munkájáról, valamint az általa átélt időszakról, a fürdő és épületei államosításának, a család 1987-es visszatérésének időszakáról szólt Festetics György, aki örömmel üdvözölte a névadás mögött rejlő hagyományápolás és tiszteletadás szándékát.

A méltatások után következett a Festetics Fürdőház feliratot viselő tábla leleplezése, majd a fürdő vezetése a vendégeket pezsgős koccintásra invitálta.