MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A gerincről beszéltek
Hazánkban a felnőtt lakosság 40 %-a küzd gerinceredetû problémákkal. Egy részüknél mûtéti beavatkozásra is szükség van. Az ő érdekükben találkoztak egymással Hévízen a gerincsebészettel, rehabilitációval foglalkozó orvosok és gyógytornászok. A tudományos programot a Szent András Reumakórház, valamint a városi önkormányzat közösen szervezte.

Főként a megyéből érkeztek a szakma képviselői Hévízre, ahol lehetőségük nyílt a legújabb sebészeti eljárások, az ezekkel foglalkozó központok és a rehabilitációs intézmények munkájának megismerésére, valamint további együttmûködések kiépítésére.
- Már eddig is voltak személyes és hivatalos kapcsolataink a rehabilitáció olyan fellegváraival, mint amilyen a hévízi kórház. Ezeket a kapcsolatokat szeretnénk megerősíteni, továbbfejleszteni. Úgy érzem, ma nagyon nagy szükség van arra, hogy egy egységes gerincgyógyászati szemléletet tudjunk felmutatni főleg az orvostársadalom felé – vélekedett Dr. Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója.
- Reméljük, hogy az ilyen és ehhez hasonló tapasztalatcserék után egyre több és több betegen tudunk segíteni. Hiszen vannak olyan esetek, ahol a konzervatív, azaz gyógyszeres, elektroterápiás kezelések, gyógytornák már nem javítanak a betegek állapotán. Tudnunk kell, hogy hol vannak olyan kórházak, központok, ahol a megfelelő mûtéti kezelést megkaphatják. Ha ez megtörtént, a mi feladatunk, hogy az utókezelést számukra biztosítsuk – mondta Dr. Szekeres László, a Szent András Reumakórház orvos-igazgatója.
Gerincbetegséggel küszködő ember pedig nagyon sok van az országban és megyénkben - derült ki a beszámolókból. Hazánkban a felnőtt lakosság körülbelül 40 %-ának van gerinceredetû problémája, ebből eredően kínozza nyak-, hát – vagy éppen derékfájás. 12-14 %-uk rendszeres orvosi kezelésre szorul.
- A gerincgyógyászatban mindig minden aktuális kérdésnek számít, hiszen a gerinc az egyik legsérülékenyebb szervünk, a porckorong-betegségek, a daganatok nagyon komoly népegészségügyi kihívást jelentenek számunkra. Ezért is tartom fontosnak ezeket a rendezvényeket, amelyek az előbbre lépés lehetőségét kínálják számunkra – mondta Dr. Varga Péter Pál.

(Forrás: HÉVÍZI TV)